MEB tarafından yapılan duyuruda 9. Sınıf mesleki ders kitaplarını yazacak öğretmenler aranıyor. Kitap yazmak isteyen öğretmeler http://www.megep.meb.gov.tr/ internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda öğretmen veya idareci olan herkes başvurabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 öğretim yılında 9. sınıflarda okutulmaya başlanacak mesleki derslere ait kitapların yazılması için çalışmaya başladı. Kitap yazmak için başvurmak isteyen öğretmenlerin en merak ettiği konu ise kitapların nerede yazılacağı. Kitap yazma sürecinden önce eğitim alacak olan her öğretmen bulunduğu il veya ilçede valilik/kaymakamlık onayıyla görevlendirilecek. Milli eğitim müdürlüğünün uygun gördüğü bir yerde de çalışmalarını yürütecek.

ÖĞRETMENLERE ÖDENECEK ÜCRET

Görevlendirilmesi yapılan öğretmenler haftalık 18 saat ek ders ücreti alacak. Okulda aldığı ek ders ücretini kaybetmek istemeyen öğretmen isterse görevlendirilmesi yapılmadan da komisyonda gönüllü çalışabilecek.

GÖREV SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Kitap yazacak olan öğretmenler 31 Ağustos 2020 tarihine kadar görevlendirilecek. Fakat öğretmenler isterse 10, 11, 12. sınıf kitapları içinde çalışmaya devam edebilecekler. Öğretmen veya idarecinin mağdur edilmeyeceği şekilde görevlendirmeler yapılacak.

KİTAPLAR TEMMUZ AYINDA BİTİRİLECEK

Yazılan kitaplar 4 Ağustos 2020 tarihinde kitap Talim Terbiye Kurulu başkanlığına onay için sunulacak. Bu nedenle kitapların bu tarihten 2 hafta önce bitirilmiş olması gerekiyor.

Yazarlık yapmak isteyen öğretmelerin bir diğer merak ettiği konu ise kitapların üzerinden isimlerinin yazıp yazmayacağı. Kitapların üzerinde komisyonda görevli kişilerin isimleri yazılacak ve bu kitaplar 2020-2021 öğretim yılında okutulmaya başlanacak.