Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği TEOG sonuçları az önce açıklandı. Adaylar 2017 TEOG sınav sonuçlarını e okul öğrenci girişi yaparak ve meb.gov.tr adresinden öğrenebiliyor. TEOG sınav sonuçlarını TC kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak hemen öğrenebilirsiniz. İşte 26-27 Nisan'da yapılan ve heyecanla beklenen TEOG sınav sonuçları...

TEOG SONUÇLARI 2017 - TIKLA ÖĞREN

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.

TEOG SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ
Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap
anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.