70 yaşındaki kanser hastası bir adam, röntgen çektirmek için hastaneye gitti. Sonuçları aldığındaysa hem kahkahalarla güldü, hem de şaşkına döndü.

Yemek borusu kanseri sebebiyle 3 yıl boyunca tedavi görmek durumunda kalan 70 yaşındaki Peter Cavanagh, hastalığının nüksetmesi sebebiyle tekrar tedavi sürecine başladı. Omurgasını da etkileyen rahatsızlığından dolayı röntgen çektiren yaşlı adam, sonucu gördüğünde 50 yıllık eşi Tess ile birlikte gülmeye başladı.

Çünkü röntgen filminde 'cocker spaniel' cinsi bir köpeğin sureti gözüküyordu. Bu büyük bir tesadüften başka bir şey değildi. Görüntü hakkında şakalar yapan yaşlı adam, İngiltere gazetelerinde gündem oldu. Peter Cavanagh, "Ailemle köpeğin cinsinin beagle mı, spaniel mı olduğunu tartıştık ama bence kesinlikle spaniel. Burnu tam olarak, kanserin vücudumu etkilediği yerde" dedi.

3 çocuğu ve 20'den fazla torunu olan adam konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Kanser hoş bir hastalık değil ancak gülümsemeye ve savaşmaya devam etmelisiniz. Umarım bu, bana benzer durumda olan insanların da yüzlerinin gülmesini sağlar. Gülmeye devam etmelisiniz!" ifadelerini kullandı.