Hürriyet'in haberine göre, Mısır piramitleri dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapılarıdır. Keops Piramidi, Khufu Piramidi ya da Büyük Piramit, ise bu piramitlerin en ünlüsüdür. İçinde kral ve kraliçe odaları yer almaktadır. Bu odalarda kral ve kraliçenin en değerli eşyalarıyla birlikte gömüldüğü ileri sürülüyor. 

Rivayetlere göre, pramitin iç kısmında görevli taş ustalarının piramitin giriş ve çıkışlarını bildikleri için piramitin içinde öldürüldükleri tahmin ediliyor. Hatta pramitin içinde hiç kimsenin sağ çıkamadığı, odaların bulunduğu yerdeki mermer blokların kapan gibi kapanarak tüm insanların içerde mahsur kaldığı, susuzluk ve açlıktan öldükleri ileri sürüldü.  

NASIL İNŞA EDİLDİLER

Piramitlerin nasıl inşa edildiği konusundan bilim insanları yıllardır çalışıyor. İncelemeler sonucunda pek çok kalıntı ve bulguya ulaşılsa da hâlâ bir kesinlik söz konusu değil. İşte en son yapılan çalışmalarda ortaya çıkan o sonuçlar. 

Mısır'da antik taş ocağı ‘Hatnub'daki arkeolojik incelemeler sırasında piramitlerin nasıl inşa edildiğini aydınlatabilecek bir rampa sisteminin kalıntıları bulunmuştu. Büyük Giza Piramidi'nin yapıldığı döneme ait olduğu düşünülen sistemin, dev mermer blokları dik bir rampadan taşımak için kullanılmış olabileceği belirtiliyor.

İngiliz ve Fransız arkeologların bu keşfi, piramitlerin düşünülenden çok daha hızlı yapılmış olabileceğine işaret ediyor. Sistem çok sayıda çukuru bulunan ve iki yanında merdivenler olan merkezi bir rampadan oluşuyor.

Arkeologlara göre bu sistemin varlığı, taş bloklarının sürüklenerek değil, bir makara düzeneğiyle yukarıdan çekilerek taşınmış olabileceğini gösteriyor. Projenin yöneticilerinden Liverpool Üniversitesi Mısıroloji öğretim üyesi Dr. Roland Enmarch, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, "Keşfettiğimiz sistem, aynı anda çok sayıda kişinin kuvvet uygulamasına izin veriyor. Bu da blokları daha hızlı taşıyabilmeniz anlamına geliyor" diye açıklıyor.

ORTASINDA BOŞLUK BULUNDU

Mısır'da bulunan Büyük Giza Piramitleri'nin en büyüğü ve en eski olanı Büyük Piramit olarak bilinen Keops Piramidi'nin ortasında ise yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedilmişti. Fransa ve Japonya'dan bilim insanlarının açıkladığı ve ‘Nature’ dergisinde de yayımlanan araştırmaya göre, bulunan boşluk Piramitler'in gizemini artırırken bazı Mısır bilimciler ise boşluğun Piramitler'in nasıl yapıldığını ortaya koyabileceğini iddia ediyor.

İki yıl boyunca yapılan araştırma sonucunda bulunan boşluğa henüz ulaşılamadığı için içinde bir şey olup olmadığı bilinmiyor. Buluşun yapılmasını sağlayan ve 'elektron benzeri bir temel parçacık ve atom altı parçacık' olarak bilinen müonlara dayanan teknoloji kaya parçalarının içindeki yoğunluğun keşfedilmesini sağlıyor.

Röntgen benzeri bir işlem gibi tanımlanabilen müon teknolojisinin ardından bir minyatür robot veya drone gönderilerek boşluğa dair daha çok bilgi edinilmesi amaçlanıyor.

UZAYLI İNŞAA ETTİ İDDİASI

Piramitler hakkında ortaya atılan en ilginç teori ise uzaylılar tarafından yapıldığı… Hatta SpaceX ve Tesla şirketinin sahibi olan, dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, paylaştığı bir tweette "Piramitleri uzaylıların inşa ettiği aşikar" ifadelerini kullanmıştı. Tweeti alıntılayan Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanı Rania al-Mashat piramitleri görenlerin, bunların işçiler tarafından inşa edildiğine ikna olacağını söylemişti.
Al-Mashat, Elon Musk’a "İşlerinizi büyük bir beğeniyle takip ediyorum. Sizi ve Space X'i piramitlerin nasıl inşa edildiğini anlatan metinleri incelemek ve piramitleri inşa edenlerin mezarlarını görmek için davet ediyorum. Bay Musk, sizi bekliyoruz" paylaşımında bulunmuştu.

Sırrını hâlâ koruyan pramitlerle ilgili yapılan son araştırmalara göre ise o zamanlar piramitlerin yakınındaki bir taş ocağından taşları kızağa yükleyen işçilerin 2.5 ton ağırlığındaki kaya parçalarını çekerek piramitlerin olduğu bölgeye taşıdığı…

Dünyada Piramitler gibi çeşitli iddialarla gizemi hâlâ çözülemeyen ilginç yerler var. İşte gizemin hâkim olduğu bölgeler ve tüylerinizi ürpertecek hikâyelerden bazıları.

Kaynak: Hürriyet