Japonya hükümetinin Siber Güvenlik Strateji Bürosu’nun Başkan Yardımcısı ve Tokyo’nun 2020’de ev sahipliği yapacağı Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’ndan sorumlu bakan Yoshitaka Sakurada, hiç bilgisayar kullanmadığını açıkladı.

‘SEKRETER VE ÇALIŞANLARIM OLDUĞUNDAN HİÇ KULLANMADIM’

Geçen çarşamba günü parlamentoda gerçekleşen bir alt oturumda muhalefet tarafından kendisine sorulan soru üzerine konuşan 68 yaşındaki bakan, “25 yaşımdan beri özel çalışanlarım ve sekreterlerim olduğu için hiç bilgisayar kullanmadım” dedi. Yerel medyada yer alan haberlere göre Sakurada ayrıca, kendisine Japonya’nın nükleer tesislerinde USB sürücülerinin kullanımda olup olmadığı sorulduğunda ise kafasının karıştığı görüldü.

‘İNANILMAZ’

Bakanın söz konusu açıklamaları ise muhalefet tarafından tepkiyle karşılandı. Muhalefet milletvekillerinden Masatı Imai, “Bilgisayara hiç dokunmamış birinin siber güvenli politikalarından sorumlu olması inanılmaz” ifadelerini kullandı.

‘EN GÜÇLÜ GÜVENLİK UYGULAMASI’

Vekilin bu yorumlarının ardından ise, bakanla ilgili internet üzerinden de çok sayıda eleştiri getirildi. Bir Twitter kullanıcısı,“Utanmadın mı”  yazarken, başka bir kullanıcı ise “Eğer hacker’lar bakan Sakurada’yı hedef alırsa başarılı olamayacaklar. Hatta bu, en güçlü güvenlik uygulaması olabilir” dedi.

Japonya başbakanı Şinzo Abe tarafından düzenlenen bir kabine değişikliğiyle göreve gelen Sakurada, siber güvenlik bakanlığında bir aydır görev yapıyor.