Irak'ın Kerkük kentinde, Türkmen Milliyetçi Hareketi'ne silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, "Bir grup silahlı Kürt Peşmerge, Türkmen Milliyetçi Hareketi'nin önünden geçerken silahlı saldırıda bulundu. Parti binasında bulunan Türkmen güvenlik unsurları da saldırganlara karşılık verince bir süre çatışma yaşandı." dedi.
Salihi, "Kerkük'te durum kritik." ifadesini kullandı.

AA Kerkük muhabirine bilgi veren Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkan Yardımcısı Abbas Beyatlı, "Saldırıda Kürtçe konuşan bir saldırgan öldü, 2 kişi de yaralandı." bilgisini paylaştı.

Beyatlı, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür eylemlerle Kerkük'te fitne çıkarılmak isteniyor." dedi.

GAZETECİ GÜNGÖR YAVUZ ARSLAN'DAN A HABER'E AÇIKLAMALAR

A Haber'e konuşan gazeteci Güngör Yavuz Arslan saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Akşam saatlerinde Kerkük merkezde Adilşerif caddesinde bulunan Türkmen Miliyetçi Hareketi partisinin genel merkezine bir gurup çete üyesi tarafından saldırı düzenlendi. Binada bulunan Türkmen güvenlik görevlilerinin karşlık vermesi üzerine saldırganlardan bir kişi hayatını kaybetti. Yaralılar var taraflardan. Bu saldırı bir süre sürdü. Türkmenlerin yoğun yaşadığı bir bölgeye gerçeklerildi saldırı. Türkmenlerden de yaralılar var. Kerkük'te bulunan güvenlik güçleri olaya müdahale etti.

Bu saldırıdan yaklaşık bir saat sonra Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Başkanlığına ikinci bir saldırı yapıldı. Aldığımız bilgilere göre binayı koruyan Türkmen gençlerden biri yaralandı. Bölgeden silah sesleri geliyor. Burada en tehlikeli şey sosyla medyadan PKK'ya yakın hesaplardan Türkmenlere karşılık marjinal söylemler yapılıyor. Bir tedirginlik var. Bekleyiş içindeyiz. Yarın bir mitng yapılacak. Bu olaylar sabah saatlerine akdar yatıştırlamazsa yeni gerginliklere yol açar."