İspanya'da en az 17 çocuğa, doktorlar tarafından yanlışlıkla saç dökülmesi ilacı verildikten sonra, kalın saçların vücudun her tarafında büyümesine neden olan bir durum olan ''kurt adam'' sendromuna yakalandı

Nisan ayından Haziran ayına kadar İspanya'da yaşayan çocuklara, doktorların mide ekşimesi için bir çare olduğunu düşündüğü omeprazol olduğunu söylediler. Şişeler, ancak, bunun yerine, minoksidil ile saç dökülmesini durdurmak ve bu tür alopesi ve erkek tipi kellik olarak durumların tedavisi amaçlı bir ilaç doldurulmuştur, El Pais bildirdi.

Sonuç olarak, yaygın olarak kurt adam sendromu olarak bilinen hipertrikoz denilen bir durum olan tüm vücutta kalın saçlar uzadı.

İspanyol gazetesi El Mundo'nun bu videosu, etkilenen 17 çocuğun bir kısmının resimlerini gösteriyor.

Karışımdan etkilenen bazı çocukların ebeveynleri El Pais'e , bebeklerinin beklenmedik kılları filizlediğini görmenin, ne olduğunu bilmediklerinden "çok korkutucu" olduğunu söyledi.

İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Granada’lı bir anne olan Ángela Selles, “Oğlumun alnı, yanakları, kolları ve bacakları, elleri saçla kaplıydı” diyerek gazeteye şöyle dedi: “Bir yetişkinin kaşları vardı. korkutucu çünkü ona ne olduğunu bilmiyorduk. "