Amerika'nın Teksas eyaletine bağlı Güneybatı Houston'daki Raven Ridge Drive'daki bir eve yapılan baskında polisleri de dehşete düşüren bir manzara ortaya çıktı. İçerdeki kadın ve erkeklerin oluşturduğu 26 esir vardı...

Gece yarısı sokakta iç çamaşırlarıyla koşan bir adamı görenler hemen polise haber verdi. Korkudan deliye dönmüş adam polis tarafından gözetim altına alınıp sağlık ekipleri müdahale edince herkesi dehşete düşüren bir ihbarda bulundu.

Kaçtığı evde 30'a yakın kişinin esir tutulduğunu belirten adam, büyük bir operasyonu başlatmış oldu. Özel ekipler belirtilen eve operasyon düzenleyince şoke edici manzarayla karşılaştılar. İçeride üstlerinde kıyafet dahi olmayan 25 kişi bulunuyordu.

İnsan kaçakçılığı kurbanı oldukları belirlenen insanlar hemen gözetim altına alınıp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geçici ikametgahlara yerleştirildi.

Houston polis departmanından Jonathon Halliday, "Bu bizim için oldukça önemli bir rakam. Komşular, memurlar dışarıda onlara eşlik ederken, çoğu yarı çıplak tutsaklar için kıyafet getirdiler" dedi.

Polis evin içinde bağlanmadan zorla tutulan insanların 3 yatak odalı evde tavan arası dahil sıkıştırıldığını söyledi. Beslenemedikleri için zayıf düşen insanlar sağlık ekiplerinin kontrolüne alındı.

ŞÜPHELİ VE KURBANLAR KARIŞTI
Polis, yakalananlar arasında kelepçeli bazı insanlar olduğunu ifade ederek, kimin kurban, kimin şüpheli olduğunu anlamak için incelemelerin devam ettiğini söyledi.

Bazı şüphelilerin kendilerini gizlemek için kıyafetlerini çıkardıklarını tespit ettiklerini söyleyen polis yetkilileri, "Kıyafetleri yoktu ancak mücevherleri üzerindeydi. Kendilerini hemen ele verdiler" dedi.

Mahalle sakinleri zaman zaman gri bir kamyonun eve geldiğini, komşularının görüntüsünün sıradan bir insan olduğunu ve bugüne kadar hiç şüphelenmediklerini açıkladı.