İngiltere'de dikkat çeken bir olay meydana geldi. İngiltere’nin önde gelen süper market zincirlerinden olan Morrisons, adını 'ıslak yumurta' koydukları bir ürünle gündeme geldi. Markette dolaşan bir kişinin yumurta paketini paylaşması sonrası sosyal medyada olay büyük gündem oldu. Kullanıcı paylaştığı fotoğrafları “bu gördüğüm en iğrenç şey olabilir” notuyla yayınladı. 

ÖZEL SIVI DOLU PAKET

Görenlerin şoke olduğu ürün önceden haşlanmış ve soyulmuş yumurta. Önceden haşlanan ve soyulan yumurtaları bozulmasınlar diye özel sıvıyla dolu pakette 'ıslak yumurta' adıyla satışa çıkardılar. 

MARKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Yumurtaları konu alan paylaşım çok kısa sürede yayılarak on binlerce kişiye ulaştı. 105.000'den fazla beğeni alan paylaşım 23 bin kişi tarafından retweet edildi. Konu üzerine süper market zincirinden resmi bir açıklama yayınlandı.

Yapılan açıklamada; marketlerinde bulunan salata barındaki gıda israfını önlemek için böyle bir ürün satışına başladıklarını söyledi. Haşlanıp soyulmuş yumurtaların, gündüzleri salata barı için hazırlandığını dile getiren yetkililer kalan yumurtaları bu şekilde satışa çıkarmaya karar verdiklerini söyledi.