Milliyet’te yer alan habere göre, 2016 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla, ülkedeki terör olaylarının önüne geçilmesi amacıyla kurulan Rusya Ulusal Muhafız Federal Servisi’nde görev yapan kadın polisler arasında güzellik yarışması düzenlenmişti.

Üniformalarıyla fotoğraf çektiren kadın polisler yarışmaya katılmış ve muhafız biriminin internet sitesi üzerinden oylama yapılmıştı.

Geçen yıl yapılan seçmelerde, en güzel kadın polis Ekaterinburg bölgesinden Anna Khramtsova seçilmişti. 3 milyondan fazla Rus’un katıldığı oylamada 57 binden fazla oy alan Anna Khramtsova, en güzel kadın polis seçilmişti.

Geçen yıl 1000'den fazla rakibini geride bırakarak birinci seçilen 32 yaşındaki Anna Khramtsova, çalıştığı Rusya Ulusal Muhafız Federal Servisi binasının içini gösteren bir video çekip sosyal medyadan paylaştı.

Yetkililerin bu videoyu fark etmesiyle, zaman kaybetmeden Anna'nın işine son verildi. Daha önce ulusal muhafızlarda 'cinsiyetçilik' kurbanı olduğunu iddia eden Anna, Rus hükümetinin iç askeri gücündeki kadınların kendisini kıskandığını ileri sürdü.

Binanın içerisindeki dezenfekte işlemini gösteren video, sosyal medyadan kaldırıldı. Ancak Anna'nın katıldığı fitness yarışmaları sırasında çekilmiş fotoğrafları, hesabında duruyor.

Bir çocuk annesi olan eski polis, bikinili cesur fotoğraflarının ve fitness sevgisini gözler önüne seren videolarının kıskançlığa yol açmış olabileceğini düşünüyor.

Bir Rus radyosuna açıklamalarda bulunan Anna Khramtsova, "Kovuldum çünkü birini kovmaları gerekiyordu" diye anlattı.

Anna, "Görevden alınmamın sebebi dezenfeksiyon sırasında moralleri yükseltmek için idari binayı filme almaktı." dedi ve görüntüleri çok az kişinin gördüğünü ileri sürdü.

"Yarışmadan sonra daha çok kıskançlıkla yüzleşme zorunda kaldım. Hobimi ve spor yaptığımı öğrendiler, bu yüzden beni hizmetten atmaya hazırlandılar" ifadelerini kullandı.

Sonunda da kovulduğunu söyleyen Anna, karara itiraz etmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi. Anna, "Bundan sonra ne yapacağıma yakın gelecekte karar vereceğim. Ama bunu böyle bırakmayacağım" dedi.

Anna, yarışmayı kazandıktan sonra pek çok kadının kendisinden uzaklaştığını öne sürdü. 32 yaşındaki kadın, "Bu zaferden çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.