NATO Zirvesi, 29 ülkenin liderlerinin katılımıyla Belçika'nın başkenti  Brüksel'de başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel  Sekreteri Jens Stoltenberg ev sahipliğinde gerçekleşen NATO Zirvesi resmi  karşılama törenine katıldı. 

NATO Karargahı'nın girişinde bulunan Agora alanında, NATO Genel  Sekreteri Jens Stoltenberg ev sahipliğinde liderler için resmi karşılama töreni  yapıldı.

Stoltenberg, Başkan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu NATO'ya üye  ülkelerin liderleriyle tek tek tokalaştı.

ERDOĞAN BRÜKSEL'DE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TUR" ile TSİ 13.10'da Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, zirve öncesinde Türkiye ve Rusya arasındaki S-400 füze alışverişinden geri adım atılmayacağını söyledi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne, katılmak üzere Brüksel'de bulunan Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Karargahında bulunan NATO Daimi Temsilciliğinin açılışını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la gerçekleştirdi.  

Erdoğan, Trump ile bir süre sohbet etti

Daha sonra Stoltenberg eşliğinde 29 ülkenin lideri, NATO'nun tarihi ve  faaliyetlerinin anlatıldığı sergiyi gezdi.

Stoltenberg, sergi alanında liderlere NATO hakkında bilgi verdi.

Bu sırada Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Macaristan  Başbakanı Viktor Orban ile bir süre sohbet etti.

Liderler, üye ülkelere ait helikopter gösteri uçuşunun yapılacağı  alana geçerken Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile uzun süren sıcak sohbeti  dikkat çekti.