Sokağın kötü durumundan bıkmış ve otoritelerin pistleri tamir etmemesinin pasifliğini görmekten bıkmış olan ünlü bir Hintli sanatçı olan Baadal Nanjundaswamy, dünyayı dolaşıp İnternet kullanıcılarının dikkatini çeken ilginç bir şekilde protesto etmeye karar verdi.

Sesini Hindistan'ın kötü politikalarına karşı yükselttiği için ünlü bir Hintli sanatçı olan Nanjundaswamy, kendisini astronot kılık değiştirdi ve şehirdeki ana yolun kötü durumunu protesto etmek için Ay'ın yüzeyinde yürüdüğünü taklit etti. Bangalore, büyük çukurları bölgedeki trafiği zorlaştıran kişinin protesto sosyal medyada hızla yayıldı.

Sanatçı videoyu Facebook sayfasından sadece "Merhaba" diyen ve Bangalore şehrinin komisyoncusu hesabını etiketleyen bir efsaneyle paylaştı. Görüntüler iki milyondan fazla kez izlendi ve kullanıcılar tarafından onbinlerce kez paylaşıldı.

BAADAL NANJUNDASWAMY KİMDİR?
Baadal Nanjundaswamy (Doğum adı: Baadal Nanjundaswamy Nanjaiah), 1979'da Mysore bölgesinin Kukkarahally bölgesindeki Narasamma ve Nanjaiah'a doğdu .

Okul yıllarında resim ve edebiyat alanlarına çekildi . Sınırlı bir gelir kaynağına sahip olmak, istediği eğitimi almalarını engellemedi. Üniversite eğitimi için gereken ücretleri kazanmak için, ödünç parayla satın alınan küçük bir mağazayı bir resim atölyesine dönüştürüp resimlerini sattı. Mezun olduktan sonra, Baadal , üç yıl boyunca Bangalore ofislerinde Ogilvy & Mather ile görselleştirici olarak çalıştı . Daha sonra serbest çalışan olarak çalışmayı seçti. Kannada filmleri, oyunlar, belgeseller, kısa filmler için sanat yönetmeni olarak çalışmakta ve bağımsız projeler için tasarım çalışmaları yapmaktadır. U Dönüşü (2016 filmi), Lucia , Lifeu Ishtene , Prakruthi vePolis Mahallesi , sanat yönetmeni olarak dikkat çeken eserlerinden bazıları.

Kredi kartında birkaç Siyah Beyaz duvar resmi var. Sachin Tendulkar’ın IIT Powai’daki Öğrenci Aktivite Merkezi’ndeki portresi de onlardan biri. 3B tabloları, duvar resimleri, heykelleri ve sanat enstalasyonları ile tanınır.

Baadal ayrıca Kannada'da önde gelen gazete ve dergilerde yayınlanan kısa öyküler yazdı. Kuşkusuz, Gabriel Garcia Marquez'in eserlerini ve özellikle de sihir gerçekçiliğini yazılarında çok ilginç buluyor.