Her şey, kadının kolluk kuvvetlerine döndüğü ve sabahları uyandığı ve oğlu Timur'un yataktan kaybolduğunu söylediği iddiasıyla başladı. Uzmanlar , gönüllü grupların ve yerel halkın, sorgulanmış akrabaların ve kayıp çocuğun yakın ailelerinin yanı sıra yerel halkın, FAN raporlarının katılımıyla İçişleri Bakanlığı, Acil Durumlar Bakanlığı ile birlikte aramaya başladılar .

Ailenin komşuları, psikologlarla yaptığı konuşmada, kadının 5 yaşındaki kızının, annesinin o gün içtiğini ve erkek kardeşinin çok ağladığını itiraf ettiğini bildirdi. Ufa City News portalı, kıza göre, gecenin bir noktasında çocuğun çığlıklarının durduğunu ve evin sessizleştiğini bildirdi.

Polisin yaptığı açıklamada, "Soruşturma bölümünün adli bölümünün memurları, sorgu taktiklerini yetkin bir şekilde sorgu taktikleri kurmuş, toplanan delilleri sunmuş ve kayıp çocuğun annesiyle psikolojik temas kurmuş, itiraf etmiş ve çocuğun vücudunun yerini belirtmişlerdir" dedi.

Şüpheli anneyi sorguya çekti. Bunun üzerine Habirova, çocuğunu ‘açlık çektiği için’ iple boğarak öldürdüğünü ve evinin bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Annenin gösterdiği yeri kazan ekipler, bebeğin battaniyeye sarılmış cesedine ulaştı.