Bazı durumlarda, Almanya'ya gelen mülteciler statülerinden geri çekilebilir ve bu nedenle ülkeden kovulabilirler. Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından Bild ile yaptığı röportajda yazıldığını belirtti . 

Ona göre, sınır dışı edilme, özellikle, Almanya'da iken, yine de kendi ülkelerini kişisel nedenlerle ziyaret eden Suriye'den gelen mültecileri gönderecek. 

Bakan, "Suriye'deki bir mülteci olarak, Suriye'deki tatilini düzenli olarak geçirenlerin, Suriye'de zulme uğradığını iddia etmek için iyi bir nedeni yok. Onu mülteci statüsünden mahrum etmeliyiz." dedi.

Daha önce, Avrupa Birliği’nin, özellikle savunmasız mülteci kategorileri için Avrupa yeniden yerleştirme programının bir parçası olarak , Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan 32.700 vatandaşa sığınma sağladığını bildirmiştik.

Avrupa Göç ve İçişleri Komiseri Dimitris Avramopoulos, “Avrupa’ya korumaya ihtiyacı olan insanları güvenli ve yasal olarak sağlıyoruz” dedi. 

Ona göre, Almanya Avrupa'ya gelen 32.700 mülteciden 4.100'ünü kabul etti. 

Avramopoulos, şu anda Avrupa Birliği vaat edilen göçmen kotasının sadece üçte ikisini kabul ederken, Almanya 10.000 kişiyi kabul etmeyi kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Avrupa'daki sığınmacı sayısının Ekim ayına kadar 50.000 kişiye çıkabileceğini tahmin ediyor. Bunların Libya, Etiyopya, Türkiye ve Ürdün vatandaşları olacağı varsayılmaktadır.