İlk kez 12 yaşında hamile kalan ve 36 yaşında 44'üncü çocuğunu doğuran kadının 6 ikiz çocuğu bulunuyor. Çocuk yapma oranının Uganda'da yüksek olmasına rağmen, Nabatanzi bu oranının çok çok yukarısında yer alıyor.

Uganda'da yaşayan ve 44'ücü çocuğunu doğuran anneye kocasından büyük bir tepki geldi. Kadına, kocası tarafından gösterilen tepki ise tüm dünya medyasından flaş ve son dakika haber kodu ile duyuruldu. Mariam Nabatanzi isimli 44 çocuğu olan kadın şuan 39 yaşında ve ilk kez 12 yaşında anne olmuş. Toplam 6 kez ikiz çocuk doğuran kadına kocasından ise büyük bir tepki geldi.

İŞTE HABERDEN DETAYLAR...

44'üncü çocuğunu 36 yaşında doğuran Mariam Nabatanzi'nin dört üçüz altı ikiz çocukları bulunuyor. Uganda'da yaşayan rekortmen anne 12 yaşında evlendi.

Uganda'da yaşayan Mariam Nabatanzi dünyanın en çok doğum yapan kadını unvanına sahip. Henüz 39 yaşında olan Mariam Nabatanzi eşinden bugüne kadar 44 çocuk yaptı.

Doktor, Mariam Nabatanzi'ye doğum kontrol yöntemlerinin sağlık sorunlarına sebep olabileceğini ve bu sebeple bu yöntemleri uygulamaması gerektiğini söyledi.

Fakat Mariam Nabatanzi doktorlardan beklediği cevabı alamadı ve doğurganlığını sürdürmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Son olarak 2.5 yıl önce hamile kalan Mariam Nabatanzi bu süreçte bazı sıkıntılar yaşadı. Altıncı ikizlerinden birini kaybeden Mariam Nabatanzi'nin eşi de kendisini terk etti.

Tüm hayatını çocuk bakarak ve çalışarak geçiren Mariam Nabatanzi kuaför, etkinlik görevlisi, alternatif tıp ürünleri satıcılığı, kağıt toplayıcılığı gibi işler yapıyor.

Mariam Nabatanzi'nin en büyük çocupğu Ivan Kaibuka da annesine yardımcı olabilmek için okulunu bıraktı ve çalışmaya başladı. Mariam Nabatanzi'nin anne ve babası da kendisini terk etti.

44 çocuklu anne çocukları için her türlü fedakarlığı yapmaya çalışsa da gıda gibi temel ihtiyaçları karşılamada güçlükler yaşıyor.

Dünya Bankası'nın verilerine göre Uganda'da hane başına ortalam 5.6 çocuk düşüyor. Hane başına düşen çocuk sayısının yüksek olduğu Uganda'da bile Mariam Nabatanzi'nin sahip olduğu çocuk sayısı normalin çok üzerinde kabul ediliyor.