Her sezon bir absürt komedi dizisine yer veren TRT 1, şimdi de Dünya Hali'yi ekrana getirdi. Dünya Hali'nin ilk bölümü benzer dizileden farklı bir şekilde ekrana geldi ve 28 Temmuz Çarşamba akşamına damga vurdu.

Pelin Abay ve Caner Şahin'in rol aldığı dizide Selin Hasar, Ayfer Tokatlı, Mert Denizmen, Mekin Sezer ve Naşit Özcan'ın yanı sıra en son Akıncı dizisinde gördüğümüz Tolga Tekin de yer aldı.

Farklı romanları ve kendine has diliyle dikkat çekecek olan "Dünya Halısı"nın yönetmenliğini Osman Nail Doğan üstleniyor. 29 yaşındaki yönetmen daha önce Tutunamayanlar ve Dengi Dengine dizilerinin yönetmen koltuğuna oturmuştu.

İzleyicilerin büyük bir keyifle izlediği Dünya Hali dizisinin konusu ise şöyle:

Sinan, dedesinin değerleriyle büyümüş, dürüst, ahlaklı, vicdanlı bir gençtir. Ancak aradığı aşkı henüz bulamamıştır. Sinan’ın dedesi ölüm döşeğindeyken ona ilginç bir vasiyette bulunur. Vasiyete göre Sinan şu üç şarta uyan kızı bulup evlenmelidir: Erken kalksın, eskinin kıymetini bilsin, bir de bal porsuğuna benzesin yeter.

Sinan dedesinin vasiyetini yerine getireyim derken kendisini komik bir maceranın içinde bulur. Bu macerada ona en yakın arkadaşı Azim, patronu Güven, ailesi, yakın çevresi ve dedesinin cami arkadaşları Burhan, Namık ve Talat Amcalar eşlik edecektir.