Partisinin olağan kongre çalışmalarına katılmak için Kahramanmaraş’a gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin tarihi konak restorasyonları çalışmalarını yerinde inceledi. Bu çalışmalar sırasında bulunan 2 bin yıllık Roma mezarı kalıntılarını da inceleyen Ünal, yapılan tüm bu çalışmaların Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu ön plana çıkardığını ifade etti.

Ak Partili belediyelerin bu konuda hassasiyet gösterdiğini kaydeden Ünal, bu kapsamda yapılan çalışmalardan dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtığı Mutfak Müzesi ve restorasyon çalışmaları devam eden Üdürgücü konağında incelemelerde bulunan Ünal, bölgenin turizme kazandırılma çalışmalarını desteklediklerini kaydetti.

Ünal, ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Ak Parti’nin en temel özelliklerinden bir tanesi de tarihi dokunun korunması, toplumsal hafızanın korunmasıdır. Şehirlerimizin hafızasını, kimliğini ve dokusunu ortaya çıkararak orada yaşayacak olan ve yaşayan insanların karakterinin şekillenmesinde tarihi dokunun etkili olacağını biliyoruz. O yüzden Ak Parti bu konuda çok hassas. Bizim belediye başkanlarımız da yerel yönetimler başkanlığımızın bir hassasiyeti olarak ve aynı zamanda çevre şehir ve kültür başkanlığımızın hassasiyetiyle bu noktada çok iyi çalışmalar yapılıyor. Avrupa’da eski şehirlerin ortaya çıkarılması ve muhafaza edilmesi çok önemli. Biz de bu anlamda çalışmalar yapıyoruz. Safranbolu, Beypazarı ve Odunpazarı Türkiye’de örnek yerlerdir. Kahramanmaraş’ın da belli bir dokusu var. Bunu Gaziantep belli anlamda başardı. Gaziantep özellikle AB’den aldığı ciddi fonlarla bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptılar. Aynı şeyi şimdi Kahramanmaraş gerçekleştiriyor. Ben bu anlamda hem Dulkadiroğlu Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

TARİHİ DOKUYU ÖN PLANA ÇIKARMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Ünal’a restorasyon çalışmalarını anlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da bu noktadaki çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti. Eski Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldırma adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Okay, son yapılan restorasyon çalışmaları sırasında bulunan 2 bin yıllık Roma dönemine ait mezarların çalışmalara farklı bir değer kattığını söyledi.

İnceleme ziyaretine ; Ak Parti Manisa Milletvekili ve Kahramanmaraş İl Koordinatörü İsmail Bilen, 65’inci dönem hükümeti Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti eski dönem milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve partililer katıldı.