Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle, ilçeye bağlı Boyalı Mahallesi'ndeki güreş sahasında gerçekleştirilen festivale 6 ilden yaklaşık 600 sporcu katıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir de Türkiye'de güreş sporunun önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, "Geleneksel Bertiz Boyalı Kısa Şalvar Güreş Festivali'ne geçen yıl da gelmiştim. Her geldiğim yıl katılım biraz daha fazla oluyor. Demek ki insanlar bu işi çok seviyorlar. Bu alanın biraz daha büyütülmesi ve heyecanın daha büyük bir coşkuya dönmesi gerekiyor. Bugün yarışacak olan kardeşlerime başarılar diliyorum. Belediye başkanımıza da bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum." dedi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Bertiz yöremizde Boyalı Mahallemizde 20. Boyalı Karakucak Güreş Festivali'ni 600 pehlivanımızın ve bini aşkın güreş severlerimizin katılımıyla icra ediyoruz. Bertiz yöremiz, Kahramanmaraş'ımız da anlı şanlı, coğrafyası güzel, Ahır Dağı'na ve Engizek Dağı'na yaslanmış güzel bir vadide kurulmuş yöremizdir. İnsanları da çalışkan, gayretli, cana yakın dost insanlardır. Bu insanların yöresinde Bertiz yöresinde bu güreşimizin 20'incisini icra ediyoruz. Allah kazasız belasız yapmamızı nasip eylesin. Daha nice güreş festivallerinin bundan sonra yapılmasını eylesin diyor, bundan önceki festivallerimizde ve bu festivalimizin yapılmasında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanımız ve il dışı bütün taraflar olmak üzere herkese takdirlerimi sunuyorum. Boyalı Mahallemiz aynı zamanda güreş için tüm ülkemizin değişik yerlerinden, Kahramanmaraş'ın her yerinden ve yöreden buraya gelen insanları evine götürüp misafir etmeleriyle, yani misafirperverlikleriyle de öne çıkan bir mahallemizdir bu yönleriyle de kendilerini takdir ediyorum." şeklinde konuştu.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Otakan, Kültürel değerlerimizi, geleneklerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak durumunda olduğunu ve dolayısıyla bu anlamda atasporumuz olan güreş önemli bir yer tuttuğunu söylerek şunları söyledi:

Kahramanmaraş'ımız güreş konusunda geçmişten bu güne yüksek bir potansiyele, geçmişe sahip. Geçmişte düğünlerde dahi düğünün belirli bir aşamasında güreş müsabakaları yapılıyormuş. Aynı zamanda çok önemli güreşçiler yetiştirmiş bir ilimiz. Ülkemizde Kahramanmaraş'ımız Türkiye güreşinde önemli bir yere sahip, bu anlamda güreşimizin spor olarak altyapısının güçlü tutulması, öbür taraftan sosyal bakımdan da toplumumuzun bu şekilde ilgiyle bir sosyal aktivite halinde devam ettirilmesi çok önemli bir faaliyet. Bu artık gelenekselleşmiş bir vaziyette, Dulkadiroğlu'muzun özellikle belli ve bazı köylerinde artık isim yapmış vaziyette. Bu kapsamda değerli belediye başkanımızın arkadaşlarımızında gayretleriyle belediyemiz tarafından. yine geleneksel olarak bu faaliyet bu yılda yürütülmekte. Gördüğünüz gibi küçük bir arena stadyumunun minik bir versiyonu ve bir ambiansı oluşmuş vaziyette bu da toplumuzda güreşimizin ne kadar yer ettiğini, kök saldığını gösteriyor. Bizim için atasporumuzun korunması fevkalede önemli. Hem gençlerimizin çocuklarımızın spora yönetilmesi, onların fiziksel gelişimlerinin sağlanması, sosyalleşmelerinin sağlanması bakımından da bu buluşmalar ve altyapılar çok önemli ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Değerli belediye başkanımıza ve diğer ekip arkadaşlarına ve katılanlara tüm herkese teşekkür ediyoruz. Sporculara da başarılar diliyorum.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise güreş etkinliklerine gereken desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın ve bölge halkının yoğun bir ilgisi söz konusu. Bundan dolayı da buraya geçen yıl yatırımlar yaptık. Tribünlerini büyüttük, ilgi alaka fazla olduğu için fakat yine kafi gelmedi. İnşallah buraya çok daha geniş kapsamlı bir tadilat düşünüyoruz ve bu bölgede uzun yıllar Şalvar Güreşleri'nin, Karakucak Güreşleri'nin yapılacağı bir mekan haline getirmeyi düşünüyoruz. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Onların bu ilgi ve alakası bizi cesaretlendirmekte. İnşallah buraya yoğun yatırımlarla hem güreş organizasyonunu hem de bölgede üretilen ürünlerin tanıtımı konusunda hem bölgeyi tanıtma konusunda bir festival havasına dönüşerek bu güreş organizasyonlarını inşallah uzun yıllar yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş'ın güreşin başkenti olduğu kaydederek, "Bunu her sene en az 10 tane güreş müsabakaları düzenleyerek gösteriyoruz ki güreşlerin de temelleri karakucak güreşleri. Dolayısıyla Dulkadiroğlu Belediye'miz bu Bertiz Boyalı Güreşleri'ni 20. defa düzenleyerek geleneksel hale getirmiş halde. Bugün burada gerçekten ciddi bir ilgi ve katılım var güreşlerimize. Bu da ülkemizden tutun da Kahramanmaraş'ımıza gelinceye kadar milletimizin güreşe olan, pehlivanlara olan ilgisini çok açık bir göstergesi. Dolayısıyla böyle bir güzel katılımla bu müsabakaları düzenleyen Dulkadiroğlu Belediye'mize olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'ta, Bertiz Boyalı Mahallesi'nde Güreş Festivali'nde coşkulu bir kalabak olduğunu ve kabarcığıyla meşhur olan yörenin güreşe ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Dulkadiroğlu Belediye'mizin 20'inci Geleneksel Güreş Festivali'ne geldik, çok coşkulu bir kalabalık var. Yani adeta Kahramanmaraş'taki güreş festivallerinden daha kalabalık. Kabarcığıyla ceviziyle meşhur bu bölgenin aynı zamanda da güreş sever olması Kahramanmaraş'ımıza ayrı bir güzellik katıyor. Burada emeği geçen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı'mız sayın Necati Okay'a ve ekibine ve buradaki tüm mahalledeki muhtarlara teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Siyasilerden son olarak Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Dulkadiroğlu Belediye'mizin düzenlemiş olduğun 20'inci Boyalı Güreşleri'ndeyiz. Belediye başkanımıza ve emeği geçen tüm personellere teşekkür ediyoruz. Gerçekten görüyorsunuz gerek sporcu katılımı, 600 katılımcı olduğu söylenildi ve seyirci katılımına baktığımız zaman gerçekten ciddi bir organizasyon. Bugün de müjdeyi belediye başkanımız verdi inşallah önümüzdeki sene daha büyük bir alanda daha konforlu bir ortamda bu güreşlerimiz devam edecek. Biliyorsunuz güreş bizim atasporumuz, Kahramanmaraş'ta güreş var birçok bu meydanlarda sporcularımız dünya minderlerine gitmişler ve Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı'mızı dinletmişler. Bugünde belki bu sporcu arkadaşlarımızı inşallah dünyaya Türkiye'nin sesini duyuracak sporcular çıkarırız diyorum. Bertiz bölgesinde de biliyorsunuz Yedikuyular Büyükşehir'imizin aşmış olduğu büyük yollarla çok yüksek standartlı yollar var. Bertiz bölgemizin hem yerli turist hem yabancı turiste açılması anlamında da önemli inşallah bu bölge daha da iyi olacak diyorum hizmetlere devam edeceğiz diyorum."

Dünya şampiyonu ve milli sporcu güreşçimiz Harun Doğan ise "Dulkadiroğlu Boyalı Güreşleri, bildiğiniz gibi halkı da çok seviyor burada güreşi ve çok kalabalık geçiyor. Kendi halkının içerisinden de biliyorsunuz güreşen insanlar var çoğunlukla ailelerin içerisinden. Burada bir şenlik gibi geçiyor, buradan da altyapıda birçok sporcularımız var daha önce de buradan güreş yapmış ve başarılı olmuş. Dulkadiroğlu Belediye'mizin de böyle bir organizasyon yapması Boyalı Mahallemiz için çok anlamlı olmuştur bu anlamda onları bu anlamda tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.