KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

2014 yılında Büyükşehir kapsamında ilçe olan Dulkadiroğlu’nda 3 yılda çok şey değişti. Köylerden mahallelere dönen yerler, üst ve altyapısı çok çabuk yapılırken, şehir merkezinde kalan kısımda ise mimari projeler, ışıklandırmalar ve parklarda çok özel çalışmalar yapıldı.

Bununla yetinmeyen Dulkadiroğlu Belediyesi, uydukent projesi başlatarak ilçesindeki herkesi ev sahibi olması için çalışma başlattı.

Başlatılan çalışma kapsamında Menderes Mahallesi, Trabzon Bulvarı civarına kurulan müracaat ofisinde 700 başvuru alındı. Konu hakkında kanalmaras.com muhabirine bir açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcı Sebük Tekin Alparslan, başvuruların yüksek olduğunu söyledi. Ev sahibi olmanın hayalini kuran Dulkadiroğlu ilçesi sakinlerinin ev almaya davet eden Alparslan, konutların; sosyal donatı alanları, camisi, otoparkı, taziye evi, okulunun kısacası her şeyin içinde olacağını belirtti.

BAŞVURULAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Başımı sokacak bir evim olsun diyen vatandaşların yoğun bir başvurusu olurken, kanalmaras.com mikrofonlarına konuşan Ömer Yurtteri: “Dulkadiroğlu Belediyesinin bu projesini çok güzel buluyoruz. Devamının gelmesini de bekliyoruz.  Dairenin çıkma şansının yüksek olduğunu söylediler. Bende şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Konut projesine başvuran Şeref Bozoğlu ise şunları söyledi: “Belediyenin yaptığı bu proje iyi oldu. Halkımız böyle bir projeyi bekliyordu.  Bizimde 20 yıl oldu evimiz yoktu,  bu proje için belediyemize teşekkür ederim”

ŞEHİR GELİŞECEK 
Projenin, şehrin doğuya doğru gelişmesine katkı sağlayacağını kaydeden Okay, "Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ilk toplu konut projemiz olan Yeni Kent konut projemizi hayata geçirdik. Kahramanmaraş'ta her açıdan ilkleri barındıracak olan bu projemiz tam anlamıyla bir uydu kent projesidir" dedi.

METREKARESİ YÜKSEK, FİYATI DÜŞÜK
Projeye kayıtların da başladığını ve Trabzon Caddesi'nde bulunan kayıt ofisinde detaylı bilgilerin verileceğini ve isteyenin 25 bin lira peşinatla kaydını yaptırabileceğini kaydeden Okay, şöyle konuştu; "Yeni Kent toplu konut projemiz de bu bakımdan çok önemlidir. Bölgemizdeki konut ihtiyacını gidermek ve model toplu konut projelerini ortaya çıkarmak açısından da bu projemiz çok önemli. Projemiz 1404 konuttan oluşmaktadır. Şehrimizin doğu bölümünde bulunan Ayvalı Su Arıtma tesisinin biraz üzerinde hakim bir tepede projemiz yükselecek. Projemizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de ailelerin ihtiyaçlarına göre tam bir konut olarak dizayn edilmesidir. Daireler brüt 140 metrekare olarak belirlendi. Bu bir ailenin yaşam alanını oluşturmak için yeterli bir alan diye düşünüyorum. Yine orta düzey bir aile kira öder gibi bu evlere sahip olabilecek. Dairelerimiz 75 bin liradan başlayarak, 115 bin liraya kadar çıkan fiyatlarda olacak. Yani ortalama fiyat 90 bin lira olacak. Anlaşmalı katılım bankalarına vatandaşlarımız yönlendirilecek ve bir ev kirası öder gibi vatandaşımızı ev sahibi yapacağız”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)