Geleceğin duyarlı sürücülerini yetiştirmek ve trafik eğitimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, bünyesinde bulunan trafik eğitim parkını Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan ilköğretim okulların hizmetine sundu.

Bölgenin ilk trafik eğitim parkı olma özelliğini taşıyan eğitim merkezini bünyesinde bulunduran Dulkadiroğlu Belediyesi, trafik haftası nedeniyle başlattığı trafik eğitim programını yoğun ilgi nedeniyle sürdürüyor.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile protokol imzalayan Dulkadiroğlu Belediyesi, protokol çerçevesinde bölgesinde bulunan ilköğretim öğrencilerini trafik eğitim parkında misafir ediyor.  Her gün yaklaşık 100 öğrencinin trafik eğitimi aldığı parkta, trafik eğitimini kolaylaştıran materyaller dikkat çekiyor.

Geniş bir alanda oluşturulan eğitim merkezinde öğrenciler uygulamalı olarak trafik eğitimi alıyor. Akülü araçlarla trafik tecrübesi edinen öğrenciler, eğitim sınıfında ise ayrıntılı olarak trafik eğitimini detaylarıyla öğreniyor.

Eğitim sonunda Dulkadiroğlu Belediyesi öğrencileri ikramlarla uğurlarken, veliler ve öğretmenler hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu özel çalışmayı değerlendiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, eğitimin her aşamasında öğrencilerin yanlarında olduklarını hatırlattı. Trafik eğitimin önemine değinen Başkan Okay, Kahramanmaraş merkezde tek olan bu özel alanın en iyi şekilde değerlendirildiğini söyledi.

Başkan Okay, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Belediyemiz bünyesinde bulunan bu özel parkımızda çocuklarımız trafik eğitimini uygulamalı olarak öğrenmekteler. Alanımızda trafik eğitimi adına her türlü imkan mevcuttur. Eğitim sınıfımızda sözlü olarak eğitimini tamamlayan öğrencilerimize geniş trafik parkurunda uygulamalı olarak eğitimler verilmektedir. Bu eğitimleri jandarma ve Emniyet müdürlüklerimize bağlı trafik ekipleri bizzat vermekteler. Başarılı eğitim sonunda öğrencilerimizi ikramlarla uğurluyoruz. Her gün yaklaşık 100 öğrenciye alanımızda trafik eğitimi verilmektedir. Ben emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."