Kahramanmaraş’ta, 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün çalan ders zili ile başladı. Yaklaşık 30 0 bin ilköğretim öğrencisi ve 13 bin öğretmen bin 50 okulda ders başı yaptı. Kahramanmaraş’ta yaklaşık 3,5 milyon kitabın dağıtımı yapılırken 2017 yılı eğiteme 57 milyon TL, yatırım yapıldı. Bu yatırımlar ile eskiden 50 kişi ve üstü olan sınıflar 27 kişiye düştü. 2017-2018 öğretim yılında ise Kahramanmaraş’ta 9 bin 600 derslik ile eğitime başlandı.

OKUYAN NÜFUSUMUZ ÇOK NİTELİKLİ
Dulkadiroğlu Belediyesinin Erkenez İlköğretim Okulunda düzenlediği kırtasiye yardımı renkli görüntülere sahne oldu. İlköğretim öğrencileri ilk önce halay çekti, daha sonra diğer ülkelerin öğrencilerini geçeceğin sözünü verdi.

Burada bir konuşma yapan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç: “Mensubu olduğumuz millet, büyük Türk Cumhuriyeti, bugün sizi gibi her seviyede, 20 milyon öğrencisi ile eğitim ve öğretim sezonuna başlıyor. Bu çok büyük bir rakam” dedi.

“Bilmelisiniz ki, dünyada ki birçok devletin nüfusu bizim öğrenci sayımızdan azdır” diyen Güvenç şöyle konuştu: “Avrupa’da ki bir çok ülkenin toplam nüfusu da bizim öğrenci sayımızdan azdır. Bulgaristan, Yunanistan, Lüksemburg, Malta ve İzlanda’yı topladığınızda, bizim öğrenci sayımıza ulaşamazlar. Bizler büyük bir gücüz. Eğitime ve insana yapılan yatırımdan ziyan etmezsiniz. En önemli yatırım insana ve eğitime yapılan yatırımdır. 13 bin öğretmeniz Kahramanmaraş’ta göreve başladı. Bu şehirde herkes bilmeli ki Bin 50 tane okulumuz 9 bin 600 derslikte ders başı yapılıyor”

DAHA İYİ EĞİTİM ALMANIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise şöyle konuştu: “Eğitim öğretim Ülkemiz ve ilçemiz için çok önemlidir. Kamu kaynaklarını kullanan bir belediye olarak, elimizdeki imkanları, sizlerin hizmetine sunmayı hedefledik. 3 yıldan bu yana da okullarımıza elimizden geldiği kadarıyla çeşitli destekler vererek sizlerin daha iyi şartlarda eğitim almanız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

20 PUAN ARTTIRDIK  
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş’ın puan ortalamasının 20 puan arttığını belirterek: “Kahramanmaraş’ta eğitim öğretim faaliyetlerine başlıyoruz. Geçen yıldan bu yana sizinle eğitim öğretim faaliyetlerine çok güzel çalışmalar yaptık. Çok ciddi performans sergiledik. Kahramanmaraş’ta eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili olarak puan ortalamasında 20 puan yükselttik” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuldu.