Vatandaşların öncelikli taleplerine önem verdiklerini kaydeden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Karaziyaret’te Cuma günleri hizmet vermeye başlayan semt pazarını gezerek Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti. Belediye olarak yaptıkları anket çalışmaları sonrasında Karaziyaret mahallesinin önceliğinin semt pazarı olduğunu tespit ettiklerini anlatan Başkan Okay, özellikle bayanların bu konuda yoğun bir talepte bulunduğunu aktardı.
Birkaç mahallenin faydalanabileceği şekilde bölgesine 5 yeni semt pazarı yapmayı planladıklarını belirten Başkan Okay, bir sonraki noktanın, Fevzipaşa, Gazipaşa, Pınarbaşı ve Kayabaşı mahallelerinin ortak kullanacağı Pazar yeri olduğunu söyledi.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün mahallelerimizde yeni pazarlar oluşturuyoruz. Bu pazarlarımızdan ilkini de Karaziyaret mahallemize yaptık. Karaziyaret mahallemiz yoğun nüfus alan bir mahallemizdir. Bu bölgede yaklaşık bir ay önce bir Pazar oluşumu yaptık. Şuan dördüncü haftasında olan bu pazarımız çok canlı bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bölgemizin en hareketli pazarlarından bir tanesi de burası oldu. Vatandaşlarımız şuanda alışverişlerini yapıyorlar. Sohbetlerimizde bizlere memnuniyetini dile getirdiler. Vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmet sunuluyor. Karaziyaret ve civardaki mahallelerimiz bu Pazar yerinden faydalanmaktalar.”

BÖLGEMİZDE YAŞAYAN BAYAN VATANDAŞLARIMIZIN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİK

Semt pazarı konusunda bayanların yoğun bir talebinin olduğunu aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Vatandaşlarımıza yönelik çeşitli anket çalışmaları yaptık. Bu noktada mahallelerimizi gezerek yaklaşık 8 bin haneye ulaştık. Özellikle bayan vatandaşlarımıza belediyemizle alakalı beklentilerini sorduk. Ortaya çıkan sonuç ise Pazar yeri oldu. Bu doğrultuda çalışarak vatandaşımızın bu talebini yerine getirdik. Karaziyaret mahallemizin ardından Gazipaşa ve çevre mahallelerine hitap edecek yeni Pazar yerimizle ilgili de çalışma yapıyoruz. Diğer Pazar yerlerimizle ilgili de çalışma yapıyoruz. İnşallah kısa sürede bu Pazar yerlerimizi de yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

Karaziyaret mahallesi sakinleri de Dulkadiroğlu Belediye’sinin yaptığı hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, Pazar yeri konusunda uzun zamandır beklentilerinin olduğunu dile getirerek, Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür etti.