Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın da katılımıyla gerçekleştirilen temel atma törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 

Dulkadiroğlu ilçesinin kaderini değiştiren projeler arasında yer alan Kamu Külliyesi Projesi, görkemli bir temel atma programı ile hayata geçirildi. İçerisinde kaymakamlık ve ilçe müdürlüklerin yer alacağı kamu külliyesi projesi, sosyal ve kültürel alanlarıyla da bölgede bir ilk olma özelliğini taşıyor. Temel atma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba projenin Dulkadiroğlu’na ve Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diledi. 

Vatandaşa kolay hizmet noktasında kamu binalarının bir araya getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fakıbaba, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a bu güzel projeden dolayı teşekkür etti. 

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, projenin bölgeye yapacağı katkıları anlattı.

Dulkadiroğlu ilçesinin ilklerle buluştuğunu hatırlatan Başkan Okay, doğuya doğru gelişimin de öncüsü olduklarını hatırlattı. Bu gelişimin lokomotifinin Kamu Külliyesi Projesi olduğunu hatırlatan Başkan Okay, açılıştaki yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

İlçemizin en önemli prestij projelerinden olan Kamu Külliyesinin temelini atmış bulunmaktayız. İnşallah 11 aylık inşaat süreci sonucunda Dulkadiroğlu’ndaki tüm kamu hizmetleri bu alanda verilecek. Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığımız bu proje seçim sürecindeki en önemli taahhütlerimizden bir tanesiydi. 50 dönümlük bu alana tüm kamu binalarını topladık. Külliye alanımızda büyük bir belediye binamız, yine büyük bir kaymakamlık binamız, kaymakamlık binası içerisinde ilçe müdürlükleri de yer alacak, bunun dışında müstakil bir emniyet binası ve yine müstakil bir tarım ilçe binası yer alacak. Tüm külliye alanına hitap edecek bir kreş ve gündüz bakım evi, yine tüm külliye alanına hitap edecek yemekhane ve lojistik merkezi, nikah ve sergi salonu, Selçuklu ve Osmanlı sentezi güzel bir cami, Dulkadiroğlu kültür merkezimiz ve geniş bulvarlar yer alacak. Külliye alanımızı 50 yıl sonrasına planlayarak inşa ediyoruz. Daha öncesi tecrübelerden de faydalanarak kamu külliyesi alanını oluşturduk. Yoğun bir şekilde çalışacağız ve 11 ay sonra inşallah bu alanda hizmet vermeye başlayacağız.”

Başkan Okay’ın konuşmasının ardından protokol üyelerinin katılımıyla temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Temel atma töreninin ardından katılımcılara muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunuldu.

Temel atma merasimine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın yanı sıra, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Necati Okay, İlçe Kaymakamları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.