Sosyal ve kültürel belediyecilikte fark yaratmayı sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, güreşte ön plana çıkan mahallelerinde güreş festivalleri düzenleyerek spora ve sporcuya verdiği  önemi bir kez daha gösterdi.  Dereköy mahallesinde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa güreş festivali düzenleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, gelecek hafta Bertiz Boyalı mahallesinde güreş festivali düzenleyeceğini bildirdi.

KAHRAMANMARAŞ VE ÇEVRESİNDEN ÇOK SAYIDA SPORCU KATILDI

Adeta güreşçi yatağı olan Dereköy'de bu yıl ikincisi düzenlenen güreş festivaline Kahramanmaraş ve çevre illerden çok sayıda sporcu katıldığı ifade edildi. Yaklaşık 356 sporcunun er meydanında kıran kırana mücadele ettiği turnuvaya güreş severler de yoğun ilgi gösterdi.

GÜREŞ SEVERLERDEN MÜSABAKALARA YOĞUN İLGİ

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin Dereköy mahallesinde hazırladığı güreş sahasında düzenlenen festivale güreş severler yoğun ilgi gösterdi. Kahramanmaraş'ın çeşitli bölgelerinden Dereköy güreşlerini izlemek için gelen vatandaşlar geç saatlere kadar müsabakaların sonuçlanmasını bekledi.

ER MEYDANLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Güreş turnuvasının açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüğünü aktardı. Sportif anlamda bir çok çalışmaya imza attıklarını aktaran Başkan Okay, özellikle güreş konusunda bölgelerinde gerçekleştirilen müsabakaları ve sporcuları desteklediklerini aktardı.
Başkan Okay, açılışta yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla inşa ettiğimiz ilçemizde sportif faaliyetlere de her zaman geniş yer ayırdık. Özellikle ata sporu güreşimize ayrı bir önem verdik. Bu noktada ilçemize tesisler kazandırarak sportif faaliyetleri destekledik. Adeta güreşçi yatağı olan Dulkadiroğlu ilçemizin bu özelliğini tanıtmak ve duyurmak için gereken çalışmayı yapan kurum ve kuruluşlara olan desteğimiz devam edecek."
DEREKÖY ŞAMPİYONLAR YATAĞIDIR

Başkan Okay, Dereköy mahallesinin bir çok şampiyon yetiştirdiğini dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şeref Eroğlu gibi şampiyonlar yetiştirmiş bu er meydanının yeni şampiyonlar yetiştirmesi için biz de üzerimize düşeni yapacağız. Her karışında tarihin derin izlerini taşıyan ilçemizin kültürel değerlerini de korumaya ve kollamaya devam edeceğiz. Bugün ortaya koyduğumuz tüm hizmetlerde tarihi ve kültürel değerleri her zaman gözettik ve gözetmeye de devam edeceğiz."

Güreş müsabakalarına Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan, Avrupa ve Dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Harun Doğan, Dulkadiroğlu Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, milli sporcular ve çok sayıda spor sever katıldı.