Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 5 yılda ortaya koyduğu hizmetleri bir sunum eşliğinde Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ve Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e anlattı. Sunumun ardından hizmetleri yerinde inceleyen Sezal ve Güngör, özellikle turizm noktasında yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirtti. Bu çalışmaların yeni süreçte de devam edeceğini dile getiren Belediye Başkanı Necati Okay, gezi sonrasında yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör’e ilçemize yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle ilgili bir sunum yaptık. Bu sunumun ardından ilçemizde bir gezi yaparak bu hizmetleri yerinde inceledik. İlk olarak turizm noktasında yapmış olduğumuz çalışmaları yerinde anlatarak yeni projeler hakkında bilgiler verdik. İlk olarak turizm yolu güzergahımızın başlangıcı olan Bahtiyar Yokuşu ve restore edilen konakları inceledik. Yine aynı alanda bulunan Kahramanmaraş Araştırmaları Konağı’nı ve daha sonra Mutfak Müzesi, Üdürgücü Konağı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ni inceledik. Daha sonra bölgemizin önemli turizm yapılarından olan Germenica’yı ve gün yüzüne çıkarılan mozaikleri inceledik. Burada yapılması gereken çalışmalar hakkında milletvekilimize ve büyükşehir adayımıza bilgiler verdik. Ardından Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezi olma özelliği taşıyan Namık Kemal Gençlik Merkezimizi ziyaret ettik. Burada eğitim gören öğrencilerle hasbihal ettik ve gençliğe yönelik yaptığımız hizmetler hakkında heyetimizi bilgilendirdik. Ortaya koymuş olduğumuz bu hizmetleri ikinci dönemde bir üst seviyeye taşıyacağız. Tüm planlamalarımız ve projelerimiz de bu yöndedir. Vatandaşımızın teveccühü ile ilçemizi değiştirmeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz.”

DULKADİROĞLU TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

İnceleme sonrasında bir değerlendirme konuşması yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan projelere imza attığını hatırlattı. Sezal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş’ımızın tarihini yansıtan konaklarımız özenle yapılmıştır. Dulkadiroğlu Belediyemiz bu konakların restorasyonu için özel bir ekip kurmuştur. Restorasyon işlerinin tamamını kendileri yapıyorlar. Restorasyonu tamamlanan bu binaları gezdiğimiz zaman tarihimizi ve kültürümü daha iyi yaşıyor ve anlıyoruz. Bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz ve destekliyoruz. Belediyelerimizin bu mahiyette çalışmalarını sürdürmelidir. İleriye dönük projelere baktığımız zaman Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bu çalışmaları sürdüreceğini görüyoruz. Kahramanmaraş’ın kültürüne ve doğasına uygun binaların ortaya çıkarılması son derece önemlidir. Ayrıca bu durum turizmin de alt yapısı olacaktır. Yine Dulkadiroğlu ilçemizde bulunan Germenica antik kentinde mozaikleri inceledik. Burada yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Bizlerde bu çalışmaların takipçisiyiz. Bu eserlerin gün yüzüne çıkarılması için gereken çalışmaları yapacağız. Yine Dulkadiroğlu Belediyemizin bölgesine kazandırdığı gençlik merkezini de inceledik. Bu eserin bölge için önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Çok özel ve güzel bir hizmet olmuş. Ben belediye başkanımızı ve ekibini tüm bu hizmetler için tebrik ediyorum.”

GEÇMİŞİMİZE VE GELECEĞİMİZE DEĞER VERİYORUZ

Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’de bir değerlendirme konuşması yaparak şunları kaydetti: “Dulkadiroğlu Belediyemizin faaliyetleri ile ilgili güzel bir sunum aldık. Akabinde de sahada bu faaliyetleri yerinde gördük. Tarihi ve kültürel varlıklarımızın korunması adına hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Dulkadiroğlu Belediyemizin çok güzel işler yaptığını gördük. Bunları bizim korumamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Kahramanmaraş gerçekten kadim bir tarihi olan şehrimizdir. Bu manada yapılan restorasyon çalışmalarının çok önemli olduğunu gördüm ve bundan çok büyük mutluluk duydum. Hala restorasyon çalışması yapılması gereken ciddi manada eserlerimiz mevcut. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu eserleri restore ederek turizmimizin hizmetine sunacağız. Burada Germenica döneminden kalan mozaikler söz konusu. Kültür Bakanlığı tarafından belli bir bölümü gün yüzünü çıkarılmış durumda. Bu konuyla ilgili sürecin uzamasından dolayı bu noktada vatandaşlarımızın bir sitemi var. Bu sürecin hızlandırılması ile ilgili istişarelerde bulunduk ve yapılması gereken çalışmaları değerlendirdik. Yine gençlerimize yönelik yapılan çalışmaları da inceledik. Dulkadiroğlu Belediyemizin gençlik merkezini ziyaret ettik. Gençlerimize yönelik çok güzel bir hizmet yapılmış. Günün şartlarına uygun gençlerimize güzel hizmetler yapmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz bir program dahilinde ve ihtiyaç olan mahallelerde bu hizmetleri yaygınlaştırmamız gerektiğini gördük.”