Dulkadiroğlu Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği iftar programları bu yılda yoğun bir katılımla Doğukent mahallesinde başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar programına büyük önem veren Dulkadiroğlu Belediyesi, farklı etkinliklerle ve konsepte iftar programlarının startını verdi.

Doğukent mahallesinde başlayan ilk iftar programında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yılda iftar sofralarını farklı farklı mahallelerde kurmayı planladıklarını anlatan Başkan Okay, ilk programın ise Doğukent'te yapıldığını aktardı.

İftar sofralarının birliği ve beraberliği pekiştirdiğini aktaran Başkan Okay, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İftar programlarımıza güzel bir etkinlikle başladık. Değerli vatandaşlarımızla bu güzel sofra etrafında bir araya gelmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Sosyal belediyeciliği her zaman ön planda tuttuk. Geride kalan hizmet sürecimizde her zaman vatandaşlarımızla iç içe olan programlara imza attık. İftar programlarımız da vatandaşlarımızla bir araya gelerek hasbıhal ediyoruz. Mahallelerimize yaptığımız hizmetleri  ve  yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz. Dulkadiroğlu ilçesi her geçen gün gelişiyor ve büyüyor. Bizler bu noktada üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri sunma noktasında gece gündüz çalışıyoruz. Ben bu vesileyle vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyorum."

Başkan Okay, konuşmasının sonunda iftar programlarının sonunda yine geleneksel hale getirdikleri bayram kahvaltısını düzenleyeceklerini aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu noktada Osmanlı geleneği olan bayram kahvaltılarını başlattık ve bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceğiz. İftar programlarımızı böyle anlamlı ve güzel bir etkinlikle sonlandırıyoruz."

Başkan Okay'ın konuşmasının ardından ilahi dinletisiyle program başladı. Açılan oruçların ardından programa katılan çocuklara özel gösteriler sergilendi.

Programa; Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Program, yapılan dualarla sona erdi.