Vatanın bir karış toprağını haine vermemek için canlarını ortaya koyan şehitlerin ailelerini Dulkadiroğlu Belediyesi unutmadı. İlçe sınırlarında bulanan 41 şehidin ailesine 41 tane kurban alındı. Acılarını paylaşmak ve devletin yanında olduğunu göstermek için aileleri tek tek ziyaret eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

“İlçemiz sınırları içerisinde bulanan 41 şehit ve gazimizi bugün ve yarın ziyaret ediyoruz” diyen Başkan Okay şöyle konuştu: “Şehit ailelerimizin evlerine ziyarette bulunuyoruz.  Bayramlarını kutladık, acılarını paylaştık. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak onların her zaman yanında olduğumuzu söyledik. Bu şehitlerimizin vatan, millet için şehit olduklarını artık millete maal olduklarını aileleri ile paylaştık. Devletimizin, milletimizin imkanları her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında olacaktır. Onlar, bu vatanın, bu milletin, bu devletin selameti için gözlerini kırpmadan canlarını feda ettiler. Bizde üzerimize düşen bu sorumluluğun gereklerini her daim yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu bayram münasebeti ile de bunu bir kez daha vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz ile paylaşma ihtiyacı duyduk.  Şehitlerimizin tümünün ilçemizde, şehrimizde, ülkemizdeki tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimizin hepsine sıhhat afiyet temenni ediyoruz. Onların yanında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyoruz ve kurban bayramlarını tebrik ediyoruz. Rabbim nice kurban bayramlarında sıhhat ve afiyetle bayram yapmayı nasip etsin diyoruz”

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Onbaşı Serkan Bursalı'nın babası Mehmet Bursalı ise devletin her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Bursalı: "Her bayram çok buruk bizim için. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hepinizden Allah razı olsun." dedi.