Türkiye’de ilçe bazında ilkleri gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediyesi kırsal mahallelere sosyal tesis çalışmalarının 11’incisini Dereli Mahallesine gerçekleştirdi. Çok amaçlı kullanılacak tesislerin inşaat alanı 800 metrekare kapalı alanı 500 metrekare ve içinde mutfak, çok amaçlı salon, kütüphane bulunuyor.

Tesislerde ayrıca okula giden öğrencilere hafta sonları eğitim veriliyor. Sosyal tesis açılışında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay: “Mahalle ve bölgemize hayırlı olur. Yaklaşık 3 yıldır belediye olarak, ilçemizin standartlarını yükseltme adına çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Artık Dulkadiroğlu ilçemizi iyi bir yere geldi. Bunu herkes çarşıda , pazarda, kırsal alanda, merkezde, ticari faaliyetlerinde görmekte. Seçim sürecinde sizler ile paylaştığımız bir slogan vardı. Dulkadiroğlu’nun taşı toprağı altın olacak. Dulkadiroğlu’nda her yeş değerlenip kıymetlenecek. Şu anda hepiniz 3 yıldan bu yana Dulkadiroğlu’nun taşının toprağının altın olduğunu görmektesiniz. Bu bölgedeki yerlerin değeri iki katı, üç katı, beş katı, on kat arttı. Bunun sebebi bu bölgelere yapılan yatırımlar” dedi.

PARKESİZ YOL KALMADI
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise şöyle konuştu: “Köylerimiz mahalleye döndü. Bu konuda çok eleştiri aldık. Acaba mahallelere yatırım yapabilecekler mi? Diye. Daha büyük bir sıkıntı yaşayacak mıyız? Diye görüyoruz ki Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz bütün mahallere girdi. Parkesiz yollar  kalmadı. Sosyal tesisler ve yapılan çalışmalar  ile mahallelere hayat verdiler. Bundan sonra yatırımlar ile çalışmalar devam edecek”

KIRSAL BİLGİYE ÇABUK İREŞECEK 
Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta olmaktan Kahramanmaraş’a hizmet etmekten ayrı bir onur duyacağım. Her zaman doğru yolda doğru işlerde hayırlı işlerde, hep birlikte çalışmak üzere kapımız her zaman açık. Tüm ilçe sakinlerine sevgi ve saygılarımı ifade etmek isterim.

Yapılan hizmet sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir tesis. Kırsal alandaki nüfusun bilgiye erişimi, kent ve kırsal alandaki bir takım dengesizliklerin giderilmesi, fırsat eşitliği bakımından önemli bir hizmet olacak”