Dulkadiroğlu Belediyesi Kurban bayramına az bir süre kala çalışmalarına devam ediyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın bizzat takip ettiği kurban kesim yerleri bayrama hazır halde.

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan kurban kesimi konusu çözüldü. Dulkadiroğlu Belediyesin yaptığı kurban kesim yerleri rahat ve temiz olmasıyla güzel bir ortama olanak sağlıyor.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yaptığı açıklamada,

"Öncelikle tüm hemşehirilerimizin yaklaşan Kurban Bayramı mübarek olsun diyorum. Rabbim inşallah kestikleri kurbanları kabul eder. Malum kurban idabetin de çeşitli unsurları var, kurban kesecekler ve bu kurbanın kesileceği yer hakkında sıkıntılar söz konusu. Bundan dolayı bizde pazar yerlerimizi vatandaşların daha rahat kurban kesmeleri için buralara yapıyoruz. Pazar yerleride çok rahat kurbanlarını kesebilirler getirip kurbanlarını burda kessinler. Doğukent pazar yerimizi bunu uygun hale getiriyoruz, bahçelievler pazar yerimizi uygun hale getiriyoruz aynı şekildeki Namık Kemal Pazar yerimizi de bunu uygun hale getiriyoruz. Tüm hemşehirilerimizi kurbanlarını daha rahat daha temiz kesmeleri için buralara bekliyoruz.

Bunun dışında da malum geçen yılda aynı bölgede kurban satışı olmuştu ilçemiz sınırları içerisinde hemen sanayimizin arka tarafında, vatandaşların hayvan alırken daha rahat bir şekilde alabileceği bir ortam oluşturduk. Burada da O vatandaşlarımızn yollarını, tuvaletlerini, su ihtiyaçlarını giderecek bir altyapı kurduk şu anda da orarı artık çalışıyor.

Oradan hemşehirilerimiz kurbanlarını rahat bir şekilde alabilirler, satıcılarımız kurbanlarını rahat bir şekilde satabilirler. Bununla ilgilide bir altyapı çalışması yaptık aynı şekilde bizim mobil mezbahenelerimiz var kurban bayramlarında kullandığımız. Yine bu mobil mezbahenemiz sanayi sitemizin arka tarafında. Kahramanmaraş Kasaplar odası ili iş birliği içerisinde yapıyoruz biz bu faaliyetimizi, Tüm hemşehirilerimiz orada da kesebilir kurbanlarını" ifadelerini kullandı.