Dolar/TL haftanın son işlem gününe 5.98 seviyesinde başladı. Dolar/TL bugün en düşük 5.9643, en yüksek 5.9814 seviyesini gördü. Euro/TL 6.59 seviyesinden açıldı.

Yatırımcının güvenli limanı altın da yükselişini sürdürüyor. Gram altın 302 liradan, çeyrek altın 495 liradan, cumhuriyet altını ise 2.038 liradan işlem görüyor.
Foreks’in 13 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P’nin planlanmış değerlendirmesinde bir değişiklik yapmayarak, Türkiye’nin ‘Durağan’ olan görünümü ile ‘B+’ olan notunu sabit tutması bekleniyor

Ankete katılan 13 ekonomistten 1’i görünümün ‘Pozitif’ olarak güncelleneceğini, bununla birlikte ‘B+’ notunun korunacağını öngörürken, 12’si ‘Durağan’ görünüm ile ‘B+’ kredi notunun değiştirilmeyeceği tahmininde bulundu.

CORONA VİRÜSÜ BASKI UNSURU OLMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan corona virüsünün küresel ekonomi üzerindeki baskısı devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Çin'de ortaya çıkan korona virüsünün dünya ülkelerine yayılması nedeniyle uluslararası acil durum ilan etti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, Çin’de imalat sektörü aktivitesinin Ocak ayında, ihracat siparişlerindeki düşüşün ve yeni koronavirüs salgınının ortaya çıkardığı riskler nedeniyle düşüş gösterdiğini bildirdi.