Manav ya da marketten aldığımız meyvelerin sağlık için ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yok.

Meyve kolesterolün düşmanıdır ve kalp sağlığını korumada oldukça etkilidir. Kas ve eklem gelişimini önemli ölçüde destekler, dişleri ve diş etlerini korurken güçlendirir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Aynı zamanda bu besinler önemli antioksidan etkileri ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu idrar yolu enfeksiyonlarından korur.

Şimdi, "İstediğim tüm meyveleri yiyebilirim ve bu benim için iyi" diye düşünüyor olabilirsiniz, ancak bu, sağlık açısından riskli bir bakış açısıdır. Çünkü her şeyin fazlası zarardır. Elmalar, çilekler, turunçgiller ve diğer meyveler doğal nem ve bol miktarda önemli besin sağlarken, çok fazla yerseniz ve diğer besin gruplarını hariç tutarsanız başınız belaya girebilir.

Meyvede bulunan doğal şekerler, lifler ve polifenoller gibi besinler sayesinde bunlar yavaş yavaş kan dolaşımınıza salınır. Vücut bu besinleri parçalamak zorundadır, bu da şekerin vücuda daha yavaş emildiği ve daha az kan şekeri artışı olduğu anlamına gelir.

AŞIRI MEYVE İŞTAH AÇIYOR

Öte yandan, çok fazla meyve şeker seviyenizi yükseltebilir ve daha fazla aşermenize neden olabilir. Ayrıca çoğu meyve karbonhidrat içerdiğinden yanlarında ne servis edileceğine dikkat edilmelidir.

Gastrointestinal sorunları olan kişiler de kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde daha fazla meyve yemeye özen göstermelidir.

Bu besinler yüksek lif içerdiğinden sindirimi kolay değildir.

4 YA DA 5 PORSİYON NORMAL

Meyve tüketim limitleri kişinin yaşı, kilosu ve genel sağlık durumuna göre değişmekle birlikte uzmanlar günde ortalama dört ila beş porsiyonun üst limit olduğunu söylüyor.