Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile gerçekleştirilen ve 2 gün süren ‘Anadolu İpekyolu Lezzet Durakları Gastronomi ve Gurme Uzmanlığı Eğitim Gezisi’ düzenlendi.

Gezi programı gereği 7 Kasım’da ilimize gelen 46 tur rehberi, Kahramanmaraş’ın görülecek tarihi ve turistik mekanlarını ve doğal güzelliklerini gezerek, Maraş Mutfağı ile noktaladılar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki sosyal tesis olan Çamlıca Tesisleri’nde yapılan incelemede Maraş Mutfağı’nın özellikleri, lezzetleri, yemek çeşitleri ve yemek kültürü masaya yatırıldı.

Gezi sonrası burada kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: “ Kahramanmaraş İpekyol üzerindeki lezzet duraklarından biridir. Kahramanmaraş Türkiye’nin en özel gastronomi mutfağına sahiptir. Gurme arkadaşlarımızın da buraya gelmeleri bizim için önemli. Bu gidiş gelişler bizim kültürlerimizi de bir araya getiriyor.

Maraş mutfağı, Hititlerden başlayarak Asurlular, Makedonlardan, Romalılardan, Bizanslılardan Selçuklular, Dulkadiroğluluları, Osmanlı ve Cumhuriyet olmak üzere tüm bu kadim kültürü bünyesinde toplar. Tarhanamız mesela Yavuz Sultan Selim, Mısır çölünü geçerken çölde bozulmayacak bir yemek ister ve Maraşlılar bu tarhanayı yapar. Bu yemeklerin çoğunun tarihi bir geçmişi vardır.

Kahramanmaraş bugüne kadar saklı bir şehirdi. Son yıllarda atağa geçti. İnşaallah bu bölge turizmi ile daha da gelişecek. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Tur rehberleri Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ve gördükleri ilgi ve alakadan dolayı da oldukça memnun olduklarını ifade ederek tur gezilerine Kahramanmaraş’ı da ekleyeceklerini ve önereceklerini ifade ettiler.