Şu ana kadar yıkım çalışmaları kapsamında 180 evle anlaşma sağlanırken, Saçaklızade Mahallesi’nde ise yeni konutlar yükselmeye başladı.

Tekke’de devam eden yıkım çalışmaları kapsamında görüşlerine başvurduğumuz vatandaşların bir hayli memnun oldukları gözlendi.

Mehmet Dere: “ Yusuflar Mahallesi namı değer tekkeliyim. Yıkım çalışmalarından tabi ki çok duygusal bir şey burası bizim doğduğumuz büyüdüğümüz anılarımızı yaşadığımız bir yer. Tarih kokan bir mahalle eski bir mahalle. Biliyorsunuz yaklaşık bir 100 yıl geçmişe dayanıyor bu tabi her şey bir yenilik ister artık yenilik istiyor. Bunu hepimiz de biliyoruz mahallemizin işte yol sorunları vardı okul problemi vardı, bunun gibi birçok daha problemler vardı. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz bu problemleri aşmak için bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Tabi bu mahallemiz olarak tabi şöyle bir şey var mahallemizde kimi insan bundan razı olacak kimi razı olmayacak. Sadece şunu diyorum vicdanen hareket etsinler vicdanen gerek mahalle sakinleri gerekse de Büyükşehir Belediyemiz vicdanen hareket edip insanları mağdur etmesinler etmediklerini de düşünüyorum. Birçok insanlardan birçok eşimizden dostumuzdan memnun olanlar insanlar var. Memnun olmayanlar var bunlarla da ortak bir yol bulunacağına eminim. Böyle bir proje için Büyükşehir Belediyesine değerli mahalle muhtarımız Nazif Menciğe çok teşekkür ediyoruz. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur hayırlı olmasını Cenabı Allahtan temenni ediyorum. Şimdi ben AKP’li bir insan değilim ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’u seviyorum neden seviyorum? İlk dönemlerde eleştirdiğim konularda oldu baya bir eleştirdim. Çünkü yaklaşık iki yıllık bir süre zamanı içerisinde hiçbir şey yapılmadı memleketimize daha sonra sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yedi Kuyular Kayak Merkezi, alt geçitler, üst geçitler işte Âliye İzzet Begoviç Parkı, Sarayaltı yol çalışması, yol genişletilme çalışması, dolmuşların otobüse döndürülmesi, havaalanı gibi ve Yusuflar Mahallesi gibi bir projeye imza attı. Bunların altında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un imzası var. Kendini yürekten kutluyorum başarılarının devamını diliyorum. Biliyorsunuz önümüzde seçim var Kahramanmaraş deneme tahtası değil ben tekrardan kendim olarak yani oy versem veya vermesem Büyükşehir Belediye Başkanının adayının tekrardan Fatih Mehmet Erkoç olmasını istiyorum. En azından bitirilmemiş projelerin devamını getirir devamını yapar. Şimdi yeni gelecek bir insan Kahramanmaraş’ı tanımak için yıllar geçer iki yıl üç yıl heba olur bundan dolayı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un AKP den aday olmasını istiyorum” diye konuşarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Nevin Tahtadelen: “Merhabalar Nevin Tahtadelen bu mahallede oturuyorum. Ben vatandaşların evlerini vermelerini düşünüyorum. Ben verdim evimi çok güzelde hem de maaşımızı (kiramızı) veriyorlar. Düzenli bir şekilde güzel bir ev verdile,r bize tertemiz sayfa açtılar. Çok memnunuz yani aldığımıza verdiğimize. Çok güzel çalışmalar hızlı gidiyor. Hem de Tekke güzelleşecek çok güzelleşecek, vermeyenlerde verirlerse daha iyi olur. Yani burası bitmiş bir şekildeydi evlerimiz yani sıcak sulu yerlere gidicez. Güzel doğal gazlı evlere gidicez yani onlarında vermelerini istiyoruz. Milletimiz verirse daha iyi olur ben Tekke mahallesine gelin geldim sayılır 25-30 senedir buradayım. Gideceğim yer buradan Tekke’den daha güzel olacak oranın ismi yeni Tekke olacak inşallah” diye konuştu.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Kontrol Mühendisi Latif Kıraç ise yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı: “Şuanda Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisindeki Onikişubat ilçemize bağlı Yusuflar Mahallesindeyiz. Yusuflar Mahallesi 6306 sayılı riskli alanların dönüştürülmesi hakkında ki kanuna göre riskli alan olarak ilan edilmiştir. Yusuflar Mahallesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un beyin bize verdiği talimatlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyemiz İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından gerekli kamulaştırma ve boşaltma işlemleri yapılıp tutanak ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığımıza teslim edilen parsellerin yıkım çalışmalarını gerçekleştirmekteyiz. Şuana kadar Yusuflar Mahallesinde 180’e yakın parselde gerekli anlaşmalar sağlandı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak 150’ye yakın evde yıkım çalışmalarını gerçekleştirdik. Burada yıkım çalışmaları sırasında çevrede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına tüm önlemler Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak alınmaktadır tüm çalışmalarımız hızla devam etmektedir.”