Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce Karaziyaret Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen Aşure programına katılan Başkan Erkoç, geçmişte yaşanan vahşetlerden ders almamız gerektiğini söyledi.

GEÇMİŞTEN DERS ALMALIYIZ

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan bin kişilik aşure programında konuşan Başkan Erkoç: “Mübarek Muharrem ayındayız. Allah’ım bu ay hürmetine birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu tür programlar birlik ve beraberliğimizin daim olması açısından çok önemli. Bu tür programlarla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Hem aşure dağıtıyoruz hem onlarla sohbet ederek onların sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyoruz. İnşaallah tarihteki olaylardan ders alırız. Gelecekte bu acıları yaşamamak için, özellikle de Kerbela’da yaşanan vahşice olayların tekrarlanmaması için ders almalıyız. Ben başta Hz. Hüseyin Efendimiz başta olmak üzere o zaman Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm Ehlibeyt’i rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ÖNEMLİ

Bu tür programlarla vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve onlarla hasbıhal ettiklerini kaydeden Başkan Erkoç: “ Vatandaşlarımızla bu tür programlarda buluşmaya devam edeceğiz. İl genelinde bu tür programlarımız devam ediyor. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.

Şu anda ülkemiz adeta kuşatılmış durumda. Terör örgütleri ve uluslararası güçler yoğun bir şekilde ülkemize saldırmaktalar. Tabii bunun karşısında Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birlik ve beraberlikle hep beraber aşacağız. Omuz omuza vererek bir olacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız. Bu çok önemli. Ben katılımlarından dolayı tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum” dedi.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Ayşe Kılıç, Meclis Üyeleri Yasemin Ayranpınar, Sevilay Tüfekçi ile Tuğba Nilgün Sarıaltun, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ile mahalle sakinleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.