Başkan Erkoç, Arakan’da malumunuz, çok büyük bir zulüm ve ölümler yaşanıyor. Peygamberimiz (SAV): “Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin, buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmiyorsa kalbi ile buğzetsin, bu da imanın en hafif halidir.” buyuruyor.

Son bir yıl içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kahramanmaraş’ın Necip Evlatları ile, 155 Suriye Yardım tırlarını ve Somali Yardım kampanyasını hassaten öğrencilerimizle yaptık. Yaptığımız organizasyonlarla, çocuklarımıza Vicdan ve Merhamet duygularını, veren elin üstün olduğunu, küçücük iyiliklerle çok büyük nasipler göreceklerini, kendileri dışında garip ve mazlumların olduğunu yaşatmak istedik.

Bugün de çok değerli Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin destekleriyle, Hayrat İnsani Yardım Derneği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afad İl Müdürlüğümüz öncülüğünde, Türkiye Gençlik Vakfı, Genç Ufuk Derneği, Saçaklızade Vakfı ve İHH gibi sivil toplum kuruluşlarımızın aktif destek verdiği Arakan’daki zulme sessiz kalmamak adına Devlet Büyüklerimizin de çağrısına kulak vererek, Arakan Kan Ağlamasın Yardım Kampanyasını başlatmış oluyoruz. Kampanyamız Tüm il genelinde, 20 Ekim’e kadar devam edecektir.

Kampanya kapsamında, Ulucami ile Özel İdare önünde ve Tüm ilçe merkezlerinde irtibat ve yardım toplama noktaları oluşturduk. Yine bastırılan 250.000 adet zarfı kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. İsteyen kardeşlerimiz açılan hesap numarasına bağışta bulunabilecekleri gibi YARDIM yazarak 3674 e 5 TL bağışta bulunabilirler.

Kahramanmaraş’ın necip evlatlarının Yüreğini ortaya koyarak bu zulme eliyle ve diliyle sessiz kalmayacağına yürekten inanıyoruz. Gün Hz. İbrahim’in (a.s.) ateşine gagası ile su taşıyan kuş misali, tarafımızı ortaya koyma günüdür.

Kahramanmaraşlı ali cenap kardeşlerimizden istirhamımız şudur, böylesine bereketli bir kampanyaya öncülük etmeleri, vesile olmalarıdır. “Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir.” Hadis-i Şerif

Toplanacak bu yardımlar, zulme ve göçe maruz kalan kardeşlerimizin su, gıda, tıbbi malzeme, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Arakan’lı mazlum kardeşlerimize birinci elden ulaştırılacaktır.

Bilge kral Aliya İzzetbegoviç: “Her şey bittiğinde hatırlayacağımız tek şey, düşmanlarımızın yaptıkları değil, dostlarımızın suskunluğu olacaktır.”der. Bugün zulmün karşısında olduğumuzu, Arakanlı kardeşlerimizin ve tüm mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bu kampanya ile bir kez daha haykıracağız.

Kahramanmaraş İl genelinde yürütülecek olan, Arakan Kan Ağlamasın Yardım Kampanyasının Kahramanmaraş’ımıza çok büyük nasipler kazandırmasını, tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden diliyor, Böylesine güzel organizasyon yapmayı lütfeden Allah’a şükrediyor, emek veren, vesile olan bütün kardeşlerimizi en kalbi duygularımızla, saygı ve muhabbet ile selamlıyoruz."

Yardım Toplama Merkezleri: Ulucami-Özel İdare Önü ve Tüm İlçe Merkezleri

Bilgi ve İrtibat:05054935120-03442284600/1900-1901

Hesap Numarası: Kuveyt Türk TR39 0020 5000 0009 9999 1000 46