Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Minikler ve Büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek olan Uluslararası Güreş Festivaline miniklerde 14 sıklette büyüklerde ise 8 sıklet olmak üzere toplamda 22 sıklette kıran kırana bir mücadele yaşanırken Altın Kemer’in sahibi Ankara ASKİ Spor’dan Fatih Kambur oldu.

Atasporumuz güreşin gelecek kuşaklara aktarılması adına spora ve sporcuya önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen güreş festivaline Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek güreşçilerin haricinde Rusya, İran, Dağıstan, Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan ve Bulgaristan olmak üzere toplamda 8 ülkeden 600’den fazla sporcu katıldı.

Yapılan müsabakaların sonunda Ankara Aski Spor’dan Fatih Kambur Altın Kemer’in sahibi olurken, 2.Hüseyin Civelek- İstanbul Sancaktepe Belediye 3.Ömer Yavuz-Hatay Dörtyol oldu.

Güreşlerin açılış seromonisinden sonra bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın ‘Güneyin Kırkpınarı’ olarak adlandırıldığına dikkat çekerek, Kahramanmaraş’ın güreşte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç Büyükşehir Belediyesi olarak başta güreş olmak üzere sporun gelişimi adına çok çeşitli yatırım ve hizmetler sunduklarını ifade ederek bu konuda da bir hayli yol katettiklerini ifade etti.

Başkan Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı güreşçilerinin son zamanlarda gerek Avrupa’da gerekse Dünya genelinde başarılara imza attıklarına ve sürekli Milli Takım kadrosunda yer aldıklarına dikkat çekerek bundan gurur duyduklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İman Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere güreşsever vatandaşların katıldığı güreşlerde aynı zamanda dondurma show da gerçekleştirildi.

Yapılam müsabakaların sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı da takım halinde şampiyon oldu.