Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı'na ulaşım sağlayacak otobüs seferleri belli oldu.

Fuara Ulaşımda Engel Yok
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl 6.’sü düzenlenecek olan Kitap ve Kültür Fuarına ulaşım sağlayacak belediye ve özel halk otobüsü seferlerini açıkladı. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Kitap Fuarına şehrimizin muhtelif yerlerinden belediye ve özel halk otobüsleri toplu taşıma hizmeti vermekte olup çarşı merkezden 5 dakika ara ile 34 özel halk otobüsü ile 7 belediye otobüsü olmak üzere toplam 41 araç ile hizmet verilecektir" ifadeleri kullanıldı. 

Engellilere Ücretsiz Taşıma Hizmeti
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ise, Kitap ve Kültür Fuarına katılmak isteyen özel gereksinimli bireyler için taşıma hizmetinin verileceğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz Kahramanmaraş 6. Kitap ve Kültür Fuarı’na gitmek isteyen özel gereksinimli vatandaşlarımız için taşıma hizmeti verecektir. Bu kapsamda 0344 225 71 88 numaralı telefondan alınacak randevular ile özel gereksinimli bireylerimiz günün her saatinde Kitap ve Kültür Fuarı’na ulaşım sağlayacaktır" denildi.

6. Kitap ve Kültür Fuarı’na ulaşım sağlayacak toplu taşıma sefer ve güzergahları ise şu şekilde oluştu: 

Özel Halk Otobüsleri: 11 Numaralı Özel Halk Otobüsü; Tekke Mahallesi, Çarşı, Kitap Fuarı ve Otogar istikametinde 15 dakika aralıklarla sefer yapacak. 24 numaralı Halk Otobüsü; Binevler, Şekerdere, Çarşı, Kitap Fuarı ve Otogar istikametinde 15 dakika aralıklarla sefer yapacak. 25 Numaralı Halk Otobüsü; Çarşı, Kitap Fuarı, Otogar ve Aksu güzergahında 15 dakika aralıkla sefer yapacak. 26 Numaralı Özel Halk Otobüsü;Üngüt, Tekerek Yolu, Yatılı Bölge, Çarşı, Kitap Fuarı ve Otogar güzergahında 30 dakika aralıkla sefer yapacak. 33 Numaralı Özel Halk Otobüsü; Güneşevler, Doğukent, Çarşı, Kitap Fuarı ve Otogar istikametinde 15 dakika aralıkla sefer gerçekleştirecek. 

Belediye Otobüsü: 30/B Numaralı Belediye Otobüsü;Tekke Mahallesi, Orman, Çarşı, Kitap Fuarı ve Otogargüzergahında ring seferler gerçekleştirecek. 30/C Numaralı Belediye Otobüsü;Büyükşehir Belediyesi, Kitap Fuarı, Otogar ve Aksuistikametinde ring sefer gerçekleştirecek. 32/B Numaralı Belediye Otobüsü;KSÜ Avşar, Kuzey Çevre Yolu, Çamlık, Çarşı, Kitap Fuarı, Otogar ve Aksugüzergahında 60 dakikada bir sefer gerçekleştirecek. 36/B Numaralı Belediye Otobüsü;Kavlaklı Mahallesi, Üngüt, Şekerdere, Çarşı ve Kitap Fuarı güzergahında 60 dakikalık aralıkla seferini gerçekleştirecek.