Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile engelli vatandaşlarımıza yönelik yürütülen Türk İşaret Dili Kursu’na katılan kursiyerler ile işitme engelli kursiyerler bir araya geldiler.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte işaret dili kursiyerleri ile işitme engelliler bir araya gelerek işaret dili ile önce İstiklal Marşı’nı söylediler. Daha sonra ise kendi aralarında konuşmalar ve çeşitli şarkı ve türkü söylediler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Fatih Mehmet Akşam ve Abdulhakim ve Suzan Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül’ün birer konuşma yaptıkları programın sonunda programa katılanlar kendi evlerinden getirdikleri, yemek, pasta, poğaça ve kek gibi ikramları birbirlerine sundular.

Programda işitme engelliler etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek: “Daha önce derdimizi anlatamazdık. Şimdi ise bu tür kurslar sayesinde bizi anlayan ve dinleyen insanların sayısı her geçen gün artıyor. Bundan dolayı da bu tür kursların ve programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuşarak duygularını dile getirdiler.