Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Engelliler Şube Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığınca engellilere yönelik yangın güveliği eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Daire Başkanlığınca engelli ve slayt gösterileri ve işitme engellilerine yönelik tercümanın anlatımıyla Yangın Güvenliği hakkında bilgiler verildi.

İtfaiye personeli tarafından engelli çocuklara hayati önem tasıyan bilgiler verildi. İtfaiyeciler ne is yapar, acil müdahale nasıl olur, tehlikeli durumlarda ne gibi önlemler alınmalı, karşılaşılan acil durumda hangi numara aranmalı, olası bir yangın durumunda ne yapılmalı gibi önemli konularda bilgilendirilen çocuklar, görsel ve isitsel eğitime tabi tutuldu.

Slayt gösterisi ile başlayan eğitim, KAMEK Kursları Türk Sanat Müziği hocalarının verdiği konserle devam ederek uygulamalı tatbikatıyla son buldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam gazetecilere yaptığı açıklmada, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un önderliğinde 2014'ten bu yana Engelsiz bir Kahramanmaraş için çalışmalarımızı yürütmeye devam etmekteyiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü olarak engelleri ortadan kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Engelli kardeşlerimizin ferdin sosyal hayata tam olarak katılım sağladığı ideal şartlara ulaşabilmesini sağlamakü, başta belediyemiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluşların görevidir. Büyükşehir Belediyemiz olarak engelli kardeşlerimize sosyalleştirmeleri adına kurslar düzenlemekteyiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın kolayca ulaşım sağlayabilmesi adına tüm otobüslerimizi engelli erişebilirliği için rampalı, sesli ve görsel durak sistemleriyle donattık. Artık bu sayede engelli vatandaşlarımız da gideceği yere kolayca ulaşımını sağlamaktadır.

Bu programımızın amacı engelli ve engelli ailelerin yangın geüvenliği eğitimi ve tatbikatı konusunda biliçlendirmek, bilgi vermek amacı ile Engelliler Şube Müdürlüğümüzce ve İtfaiye Daire Başkanlığı ile beraber düzenlemiştir. Aileler bazen engelli çocuklarını evde yalnız bırakıp gitmek zorunda kalabiliyor. Sosyal platformlarda da çıkan yangın örneklerini görmekteyiz. Yapılması gerekenler konusunda eğitimciler tarafından eğitim verilerek farkındalık oluşturmak istenmiştir. Programa katılım sağlayanlara katılım sertifikası verilecektir. Ve daha sonrasında yangın anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak eğitimciler bizlere göstereceklerdir.

Kazasız belasız, güzel günler görmemiz dileği ile hayırlı günler diliyorum. Programa göstermiş olduğunız ilgi için teşekkür ediyorum" dedi.