Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Açık Yüzme Havuzu’nda 4-5 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na 8 ilden 100’ün üzerinde sporcu katılımıyla başladı.

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, sporcu aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinin yaptığı yüzme şampiyonasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Bugün çok önemli bir müsabaka var burada, biz çok önemsiyoruz. Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonası, sizlerin gayreti, sizlerin çabası toplumumuzun motivasyonu açısından çok önemli. Sizler umutsuzluğu yenmiş insanlarsınız. Aileler ve çocuklarımız artık sizlerin oluşturmuş olduğu motivasyon ve umut toplumuzun dinamizmi açısından çok önemli. İşte sizleri bu sularda mücadele ederken, sizlerin o gayretinizi görürken inanın ki bizlerde bundan motive olmaktayız. Özellikle engelli yüzücülerimizin gayreti, çabası bizi çok mutlu etmekte, ve aslında birçok insanada örnek olmakta. Burada bakın şehrin protokolü bulunmakta; Saygıdeğer Dulkadiroğlu kaymakamımız, saygıdeğer Onikişubat Belediye başkanımız, saygıdeğer Dulkadiroğlu Belediye başkanımız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürümüz hep beraber arkadaşlarımızda burada çok büyük hizmetlere imza atmakta. Çok güzel havuzlar yapmakta, engelliler için parklar, cafeler birçok çalışma yapmaktayız hep beraber. Sadece Büyükşehir değil hep beraber, takım arkadaşlarımızla beraber saygıdeğer Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'de yeni bir dönem başladı. 15 yıldan bu yana çok önemli çalışmalar yaptık engelliler konusunda. İnşallah bu dönemde daha büyük atılımlar yapacağız, hep beraber güçlü bir şekilde Türkiye'mizi geleceğe taşıyacağız. İşte bu sizin havuzlarda harcadığınız enerjiler var ya Türkiye'ye güç vermekte. Bakın bu çok önemli bunu hamaset olsun diye söylemiyorum, bu çocukların gayreti umutsuzluğa kapılmış yese düşmüş birçok insana umut olacak inşallah. Onlarda diyecekler ki; Birçok konuda hatta hiçbir sağlık problemi olmadan basit konulardan dolayı yese düşmüş umutsuzluğa düşmüş insanlara büyük motivasyon sağlıyacak ve sağlıyorda bunu birçok yerde görüyoruz" şeklinde konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na yaptığı açıklamada, "Bugün gerçekden güzel bir gün doğrusu. Bu çocuklarımızla engelli çocuklarımızla bunların hayata kazandırılması toplum içinde değer verildiğinin görülmesi önemli bir olay. Böyle böyle inşallah bunlar toplum içinde çok daha iyi, Çok daha güzel yerlere gelicekler. Eksikleri telafi edilecek inşallah ve mükabil sportif herekette bunların gelişmesine güzelleşmesine vesile olacak ve bunlardan da şampiyon olacak" dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise yapmış olduğu açıklamada "Şimdi öncelikle bizim Kahramanmaraşımız da biz belediyeler olarak çeşitli spor faaliyetleri içinde alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Bunlar'dan en önemlise de bu yüzme havuzlarımız, bu yüzme havuzlarımızdan da engelli kardeşlerimiz'in yoğun bir şekilde faydalanması için çeşititli organizasyonlar yapılıyor. Bunun öncüsüde hepinizin malumu Osman Çullu abimiz, onun organize ettiği bu müsabakalar da bizim alt yapısnı oluşturduğumuz yaptığımız faaliyetleri devam eden ve inşaatları devam eden tessislerimiz'de Maraşımızda bu engelli kardeşlerimizle ilgili çok çeşitli faaliyetler işallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra da artarak yapacagız. Ben burada müsabakaların organizasyonda emeği geçen herkeze teşekkür ediyoruz bizde belediye olarak dulkadiroğlu belediyesi olarak bu faaliyetlerin her daim arkasındayız bundan sonrada arkasında olmaya devam edecegiz" diye konuştu.