Kahramanmaraş’ta 18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ekstrem Spor Festivali, Rafting, Yamaç Paraşütü, Kano Kürek Yarışları, Dragon yarışları, Oryantring Müsabakaları, 22 Oyunlu Macera Parkı Yarışları, Tırmanma Duvar Yarışları, Paintbal organizasyonunu kapsıyor.

‘Havada, Karada, Suda Heyecan ve Adrenalin Kahramanmaraş’ta’ sloganı ile hazırlanan Ekstrem Spor Festivali 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 10.00’da Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’nde Rafting, Kano, Kürek ve Dragon Bot Yarışları Eleme Turları ile başlayacak.

Yapılacak olan şampiyona öncesi ise WRF Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

WRF Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı yaptığı açıklamada, "Başta Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle spor bakanımızın da destekleriyle bugün ilk defa başkanımızın davetiyle burada bir rafting organizasyonu düzenleyeceğiz. 40 ilden yaklaşık 500 ekiple buradayız. Yarın nehir inişi dediğimiz tarihi köprüde yarışımız başlayacak ve hafta sonu devam edecek. Kahramanmaraş’ta su sporu etkinliği yapmak çok önemli. Başkanımızla birlikte zaten bu etkinliği birkaç aydan bu yana planlıyorduk. Ancak yeni sistemi oluşturduk ve buradayız Ben Dünya Rafting Federasyonu 2’nci başkanıyım hem de Türkiye Rafting Başkanıyım.

'MÜKEMMEL BİR ALTYAPI OLUŞTURACAĞIZ'
Bu sebeple de bu bölgeye çok önem veriyoruz. Neden burada bir dünya şampiyonası olmasın. Sudaki ufak tefek dokunuşlarla belki bir uluslararası şampiyona hedefliyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Spor bakanımızla yaptığımız ‘Sporla Terörü Yenme Projesi’ kapsamında rafting doğası gereği Güneydoğu’dan da Hakkâri’den, Tunceli gibi yerlerden sporcu kardeşlerimiz var. Onları burada başkanımız misafir ediyor. Bu da çok önemliydi. Buranın su sporları merkezi olması için biz federasyon olarak elimizden geleni yapıp, mükemmel bir uluslararası şampiyona için altyapıyı oluşturacağız" açıklamasında bulundu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, "Kahramanmaraş’ımız akarsular yönünden Türkiye’nin en zengin bölgesi. GAP Bölgesinden sonra en çok su kaynağının, nehirlerin, akarsuların ve barajların olduğu bir bölge. Tabii rafting'de su ile yapılan bir spor. 'Bu kadar çok su kaynağının olduğu bir şehirde neden rafting yapılmıyor' diye bizde kolları sıvadık ve geçen yıl bir kulüp kurduk. Başkanımızla da bu yıl temasa geçtik ve Kahramanmaraş’ımızda bir Türkiye Şampiyonası düzenlemek istedik.

'BU HAFTA CESARET, ANDRENALİN FESTİVALİ VAR'
Çünkü Kahramanmaraş su zengini olan bir şehirdir. Hamdolsun bu yıl ilkini düzenliyoruz. Yaklaşık 500 civarında sporcu, 40’tan fazla ilden başkanımızın organizasyonuyla burada misafirimiz olacak. Biz inanıyoruz inşallah bu parkurumuz Türkiye’mizin ve dünyanın önemli bir parkuru olacak. Hedefimiz bir dünya şampiyonasını Kahramanmaraş’ta yapmak. Tabii bu bir adrenalin sporu. Kahramanmaraş, kahraman insanların, Sütçü İmam’ların, cesur insanların, cesareti olan insanların memleketi. Kahramanmaraş’ta bu hafta cesaret, adrenalin festivali var. Bir tarafta rafting Türkiye şampiyonası, bir taraftan büyük bir paraşüt görseli olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.