Başkonuş Yaylası’nda Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 3. Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği Mehter Takımının muhteşem konseri ile başladı. 

Sosyal belediyecilik yönünden toplum tarafından büyük beğeni toplayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkonuş Yaylasında düzenlediği Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları yayla etkinliği ile 7'den 70'e herkesi bir araya getirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl ikincisi düzenlenen 3. Geleneksel Muhtarlar Şenliği Başkonuş Yaylası’nda yapıldı. Şenliğe katılan muhtarlar ve davetliler düzenlenen çeşitli yarışmalarla doyasıya eğlenme fırsatı buldular.  

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinden Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Bugün burada amaç şunları yapalım, bunları yapalım diye görüşmeler değil. Bunları zaten her gün belediyede brökratlarla, vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bugün burada stres atma, muhabbet etme ve tanışma; burada belki birbirini tanımayan Maraşımızın çeşitli mahallelerinden gelen insanlar var. Amacımız, niyetimiz burada beraberce yılın stresini atma, mutlu huzurlu bir gün geçirmek. Saygıdeğer hemşehrilerim hamdolsun Belediye olarak yerel yönetimler olarak Kahramanmaraşımıza büyükşehir olduğundan bu yana çok önemli yatırımlar yaptık, binlerce kilometre yol yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Binlerce kilometre içme suyu hattı yaptık, yapmaya devam ediyoru. Arıtma tesisleri yapıyoruz, milyonlarca metrekare parke taşı döşüyoruz; şehir parkaları, millet bahçeleri yapıyoruz. Büyük restorasyonlar yapıyoruz. Kayak merkezi başta olmak üzere, Extrem Park gibi çok önemli yatırımlar yaptık turizm açısından." şeklinde konuştu.
 

Program Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un selamlama konuşması ile başladı. Ardından İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debigici ve Kahramanmaraş Milletvekilleri Cihat Sezal ile İmran Kılıç selamlama konuşmaları yaptı. Daha sonra program çeşitli etkinlikler ile devam etti.