İzmir Konak Meydanı Saat Kulesi yanında 14 Eylül 2017 tarihinde saat 16.00-19.00 arasında hizmet veren Dondurma Tırı Tanıtım Programına üst düzeyde katılım olurken İzmirliler ve orada ikamet eden Kahramanmaraşlılar akın ettiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce organize edilen programda İzmir Konak Meydanını dolduran İzmirliler Dondurma Tırı’ndan dağıtılan hakiki dövme Maraş Dondurması için uzun kuyruklar oluşturarak Kahramanmaraş Dondurma Festivaline verdikleri önemi gösterdiler.

Vali Yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları başta olmak üzere İzmir’de faaliyet gösteren Kahramanmaraşlı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İzmirlilerin ilgi gösterdiği Dondurma Tanıtım Tırı programında bir de dondurma şov yapılarak misafirler satırla Maraş Dondurmasını kestiler.

İzmir’den Ankara’ya hareket eden Dondurma Tanıtım Tırı 16 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da saat 16.00-19.00 arasında hizmet verecek.

Dondurma Tırı’nın diğer il gezileri ise şu şekilde: 17 Eylül Konya, 18 Eylül Antalya, 19 Eylül Mersin, 20 Eylül Hatay ve 21 Eylül Gaziantep.