Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü e İl Müftülüğü organizesi ile gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak İl Müftüsü Celal Sürgeç katıldı.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Tutlu, büyükşehir belediyesi olarak engellilere yönelik yapılan hizmetleri anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Celal Sürgeç, İslamiyet’in engellilere bakışını anlattı.

İbrahim Latif Aslan’ın işaret dili ile işitme engelliler için tercüme ettiği seminerin sonunda Başkanvekili Tutlu, İl Müftüsü Sürgeç’e bir buket çiçek hediye ederek verdiği seminerden dolayı teşekkür etti.

Seminer sonrası sergi salonuna geçildi ve burada katılan davetlilere aşure ikram edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Tutlu, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve Engelliler şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam kazanın başına geçerek eğitim seminerine katılanlara kendi elleriyle aşure ikram ettiler.

İslam’da Engelliler Hukuku semineri boyunca Ali Galip Çalık Lisesi öğrencileri gönüllü olarak görev yaptılar. Hem engellilere yardımcı oldular hem de onlara aşure dağıttılar.