Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, daha temiz ve daha yaşanabilir kent sunabilmek adına bu yılda denetim çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava kirliliği önleme faaliyeti çerçevesinde 11 ilçede denetim faaliyetlerini başlamış bulunmaktadır.

Kış aylarının yaklaşmasıyla Kahramanmaraş İl sınırları içerisine giren yakıtları kontrol altına alabilmek adına kömür kamyonlarına ve satış noktalarına denetimlerde bulunulup; İl sınırları içerisinde tüketilebilecek yakıtlar, Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı kriterlerine uygunluğu ve satış izin belgeleri kontrol edilmektedir.

Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğünde görev yapan Kimya Mühendisi Fatma Karaaslan, tüm bu denetimlerin dışında vatandaşları, daha kaliteli bir hava solumaları için Uygunluk Belgesi olmayan kömürleri almamaları konusunda duyarlılık göstermeleri gerektiğini bildirip ilerleyen zamanlarda da her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını bildirdi.