Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Melike Özdemir ile birlikte Kahramanmaraş’taki Müteahhitler Birliği, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları Odası temsilcilerinden oluşan 20 kişilik bir heyete bir teknik gezi düzenlediler.

Tarihi Demirciler Çarşısı’nda başlayan gezide çarşının tarihi, yapılışı ve restorasyonuna ilişkin teknik heyete bilgiler aktarıldı.

Demirciler Çarşısındaki gezi ve inceleme sonrası heyet Yedi Güzel Adama Edebiyat Müzesi’ne geçtiler. Restorasyon çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde yapılan inceleme sonrasında heyet çamlıca Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeğine katıldılar.

İftar yemeği sonrasında bir açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül: “Kahramanmaraş’ımızın tarihi ve kültürel mekanlarının bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarına ilişkin ilimizdeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle bir gezi ve incelemelerde bulunduk. Oda temsilcilerimizle fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.