Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde yürütülen çalışmalarda karasinek ve sivrisineklerle mücadele ediliyor.

Vektörle mücadele konusunda larva ve uçkun mücadelesi şeklinde yürütülen çalışmalarda 45 araç ve 90 personel görev yapıyor. Günlük ortalama 210 yerleşim biriminde yürütülen çalışmalarda ortalama 111 milyon metrekare alan ilaçlanıyor.

İlaçlama çalışmalarında yerleşim alanlarının yanı sıra vektörlerin üreme alanları olan sazlık, bataklık ve su birikintisi gibi alanlarda yürütülen çalışmalarda ULV Mist Blower, 8x8 atv ve pülverizatör truxor gibi özel tertibatlı ve donanımlı araçlar kullanılıyor.

Sazlık alanlarda yürütülen çalışmalarda öncelikle 8x8 atv’lerin çalışabilmesi için özel tertibatlı araçlarla yol açma çalışmaları yapılıyor ve sonrasında ise ilaçlama çalışmaları yürütülüyor.

Vektörle mücadele konusunda öncelik olarak vektörlerin larva dönemlerinde ilaçlama çalışmalarına başlanılarak uçkun haline gelmeden bertaraf edilmeleri sağlanıyor.YAPIYOR