Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan aşure Göksun’da dağıtıldı.

Göksun Ulucamii Bahçesi’nde gerçekleştirilen aşure dağıtımına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Bolat ile vatandaşlar katıldı.

Aşure dağıtımında bir açıklama yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın: “Muharrem ayı vesilesiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ilçemizde güzel bir aşure programı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ikramlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Muharrem ayının tüm dünya Müslümanlarına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Halkımıza katılımlarından dolayı bu güzel günleri hep beraber paylaşmak bizim için çok önemli bugünde bu paylaşımda bulunduğumuzdan dolayı çok mutlu olduğumu ifade ediyorum. Tekrardan Büyükşehir Belediyesi başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bunun ülkemizde oluşu da bizim için ayrıca bir onur olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Başkan Erkoç ise yaptığı açıklamasında: “Ben belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hep beraberce bugünkü programı düzenledik ve Göksun’da aşure ikram etmekteyiz vatandaşlarımıza. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah ülkemizin huzurunu daim eylesin.  Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçmekte, Türkiye’miz adeta kuşatılmış. Orta doğu coğrafyasında birçok hadiseler çıkartmaya çalışmaktadırlar yabancı güçler inşallah bu ay birlik ve beraberliğimizin daha güçlenmesine vesile olur. Bu programlar birlik ve beraberlimizin güçlenmesine daha da vesile olur.  Rabbimizden gönül coğrafyamızdaki mazlumlar için kurtuluş diliyoruz. Barış huzur diliyoruz. Özellikle Suriye’de Irak’ta biliyorsunuz çok önemli olaylar olmakta. Ülkemizi yakinen ilgilendirmekte bu ülkede huzur, barış, kardeşlik hukukunu da daha da güçlenmesini Cenabı Rabbülalem’den niyaz ediyorum” diye konuştu.

Göksun Ulucamii bahçesinde dağılan aşure sonrası dua edilerek program sona erdirildi.