Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Anneden Anneye Topluluğu işbirliği ile düzenlenen programda tekerlekli sandalye ve beyaz baston hediye edildi.

Program açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak kürsüye gelen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, sosyal belediyecilik alanında bir hayli yol kat ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana engelli bireyler ve aileleri yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız hizmetlerle engelli bireylerin şehir yaşamında karşılaştıkları sorunları çözmeye çalışırken, aynı zamanda engelli bireylerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla girişimlerde bulunuyoruz. Bu bağlamda büyükşehir belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanındayız. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını bizim sorunlarımız gibi görüp, ona göre çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu sorunların çözümü için doğru bilgilendirme ve yönlendirme önem arz etmektedir. Psikolojik danışmalığa ihtiyaç duyan engelli birey ve engelli bireye sahip ailelere yönelik psikolog ve sosyolog personelimizle Psikolojik Danışmanlık ve Aile Danışmanlığı hizmeti sağlanmaktadır. Engelli bireyler ve engelli birey sahibi aileler her zaman müdürlüğümüze gelme fırsatı bulamıyorlar. Bundan dolayı da ev ziyaretleri gerçekleştirerek evlerde psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaktayız” dedi.

Daire Başkanı Taşkıran, hizmetlerin sadece medikal malzeme ve psikolojik danışmanlıktan ibaret olmadığına dikkat çekerek: “Medikal malzeme yardımı ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik alanında engelli kardeşlerimize yönelik çeşitli kurslar da düzenliyoruz. Sosyal beceri kazandıran bu kurslarla, çeşitli etkinlikler ile farkındalık program ve seminerleri ile engelli bireylerin şehir yaşamında karşılaştıkları sorunları çözmek adına ulaşımda da erişebilirlik adına engelli vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya çalışıyoruz. Açılan kurslarımızda engelli bireylerin sosyalleşmesi el becerilerinin gelişmesi ve büyük kazanımlar elde edilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Daha sonra sırasıyla Anneden Anneye Topluluğu adına Handan Küçükdevlet, Dünya Görme Engelliler Yüzme Teknik Kurulu Üyesi Osman Çullu ve Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği Üyesi Ayşenur Kaya birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından Engelliler Şube Müdürlüğü Mehteran Takımı bir Mehter Konseri sundu.

Semazen gösterilerinin ardından Çağlar Karakız sahne alarak bir müzik ziyafeti sunarken, Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu ile çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Programın sonunda 7 adet tekerlekli sandalye ve 12 adet beyaz baston ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Program sonrası programa katılan davetlilere patlamış mısır, pamuklu şeker, limonata gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.