Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2019 yılının ilk toplantısını 8 Ocak 2019 Salı günü gerçekleştirdi.

Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci başkanlığında toplanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi bir önceki meclis tutanak özetinin onaylanmasının ardından gündemindeki maddeleri görüştü.

Gündemin 1. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı Denetim Komisyonu Üye Seçimi ile ilgili teklifi gizli oyla yapıldı ve yapılan oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyeleri Bekir Kılıç, Fatih Kiraz, Ramazan Tutlu, Serhat Kolukırık ve Kazım Kılıç’tan oluştu.

Gündemin 2. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının, Ülkemiz ile Azerbaycan arasında kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek adına Büyükşehir Belediyemizce uygun görülecek bir parka “Karabağ Parkı” isminin verilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinden 7. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının Mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait Şeyhadil Mahallesi 3298 ada 2 nolu parsele taziye evi yapılmasına ilişkin karar düzeltme talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9 ve 10. Maddeleri Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Pazarcık İlçesi Karaçay Mah. 224 ada 58 nolu parsel ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

İlave gündem maddelerinde ise gündemin 12. Maddesinden 20. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21 ve 22. Maddeleri Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 23. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu Baydemirli Mah. sınırları içerisinde bulanan Şehit Adem Ceyhan caddesinin isminin korunması kaydıyla, mevcut caddenin bölünmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 24. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 58 ve 59. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 60. Maddesinde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının Hobi Bahçeleri Yönetmeliğinde düzenleme yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 61 ve 62. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının görüşülmesi sırasında Komisyon Başkanı Sıddık Sezal komisyon maddelerini tek tek açıklayarak meclisi bilgilendirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci bir sonraki oturumun 14 Ocak 2019 Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.